Продължението на бул. Македония в южна посока към Околовръстното шосе

...
</TD
>Продължението на бул. Македония в южна посока към Околовръстното шосе
Коментари Харесай

Някъде в бъдещето: Удължават бул. Македония

Продължението на бул. " Македония " в южна посока към Околовръстното шосе е допустима нова връзка с изхода на Пловдив. Ако тази пътна артерия се направи, няма да се постанова отиване до някогашния цех за железни структури и напредване сред светофарите, с цел да се излезе от града, а изтеглянето ще стане по най-бързия метод. 

Трасето ще стартира от пробива под централна гара, който излиза на " Македония ", след което продължава през оградата на пандиза, стига до колелото на " Остромила " / " Беломорски " и пресича " Въльо Стефов ". За продължението има подготвен план за две платна от по три ленти, заяви кметът на регион " Южен " за Plovdiv24.bg .

В момента са построени две ленти на едното платно. За да се приключи целият план, общината би трябвало да организира процедури по отчуждаване на парцели. Проблемът е, че те са благосъстоятелност на държавно институция - дирекция " Изпълнение на наказванията " към Министерството на правораздаването - пандиза Пловдив. Една огромна част от двора на пандиза и сега, където е оградата, би трябвало да се реалокира, с цел да се освободи това платно – източното платно на " Македония ".

" Имах концепция за краткотраен път, със строително позволение от община Пловдив да продължим в сервитута на другото платно и да излезем чак до " Александър Стамболийски " с една чупка. Поне да се опитаме да разделим придвижването, което е доста ужасно от юг на север – от Марковския път по " Димитър Талев " в посока Бетонния мост – още на " Александър Стамболийски " да пуснем част от придвижването да излезе непосредствено на " Македония " - разяснява Язов.

Районната администрация сега приготвя създаване на краткотрайна настилка за пътя, за който е издадено строителното позволение. По трасето ще се постави единствено основата от трошено-каменна настилка, тъй като няма запас да бъде приключена. Надеждите са през 2023 година улицата въпреки всичко да се направи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР