През 2023 г. двете големи перли в короната на Пловдив

...
</TD
>През 2023 г. двете големи перли в короната на Пловдив
Коментари Харесай

През 2023 г. двете перли в короната на Пловдив ще са Небет тепе и Източната порта

През 2023 година двете огромни перли в короната на Пловдив ще са Небет тепе и Източната врата. Това сподели в изявление за Plovdiv24.bg  , зам.- кмет " Култура, археология и туризъм “ на община Пловдив. 

" Вече имаме първа копка и там се работи. До края на 2023 година ние ще имаме още две нови атракции “, сподели Панов.

По думите му, община Пловдив води една поредна политика за опазването на културно-историческото завещание на този античен 8-хиляден град.

" Гледаме да насочим нашите старания към това първо да консервираме и след това да реставрираме и експонираме. Първо е значимо да опазваш паметта и историята на града и въпреки това да образоваш жителите, които виждат каква е историята на Пловдив. Самото културно историческо завещание е и много атрактивно ", добави.   

Направено е не малко до момента, счита зам.-кметът.

Той даде за образец с площад " Централен ", Форум " Запад ", Малка, Голяма Базилика.

" През тези три мандата ние имахме опцията да създадем съществени инвестиции за опазването на културно–историческото завещание. Голямата Базилика беше открита през 2021 година и още през първите няколко месеца притегли близо 50 000 гости и продължава да бъде и през 2022 година един от най-желаните обекти за посещаване. Бе приключена и постройката на непрекъснатата експозиция на Градската художествена изложба на ул. " Съборна ", сподели още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР