През 2022 г. българите са се изкушавали най-силно от американската

...
</TD
>През 2022 г. българите са се изкушавали най-силно от американската
Коментари Харесай

Глово посочи любимата храна на пловдивчани

През 2022 година българите са се изкушавали най-силно от американската и италианската кухня, като най-често са поръчвали до дома и офиса си бургери, следвани от пици, дюнери и гироси, демонстрира изследване на приложението Glovo, което оперира в 48 града в страната.

Апетитът към обичайните български ястия също пораства. През 2022 година доставките им са се нараснали съвсем четири пъти спрямо предходната година, като на най-голям интерес са се радвали кюфтетата по чирпански, прецизират от Glovo. Веднага след тях се нареждат лещата и незаменимият в горещините таратор. От локалната кухня в София най-често са избирали мусаката, а в Пловдив и Варна - пилешката чорба. 

Поради все по-засилващото се предпочитание на потребителите да не губят ненужно време в извършване на покупки, покупките с пощальон от супермаркета са скочили с 368%, а с планувана за избран час доставка - със 185%, спрямо тези през 2021 г. 

Не липсва и интерес към екзотичните вкусове - през предходната година доставките на азиатска храна са скочили с 253% спрямо миналата година, като потребителите са опитвали главно риба звук и сьомга. По-тежките, само че неустоими специалитети от Близкия изток - фалафел, шиш таук и пилешки дюнер, също са мечтан избор.   

Освен вкусна храна, българите все по-често поръчват и цветя. От Glovo отчитат бум в доставките на букети - те са се нараснали с 574% през 2022 година, като желана е била пролетната комбинация от жълти лалета и фрезии. През предходната година, изцяло предстоящо, най-вече покупки с пощальон, в които са били включени цветя, са направени на 8 март, Международния ден на дамата. 

 

Стопаните на домашните любимци пък все по-активно се стремят да им обезпечат разнообразна храна и аксесоари. Желанието им е това да се случи бързо и елементарно, затова доставките на всичко нужно за четириногите са отчели впечатляващ растеж от 467% през предходната година, спрямо 2021 г.  

Градските куриери все по-често извършват и необикновени поръчки. В Топ 3 през отминалите 12 месеца влизат цялостната сбирка на книжната поредност " Игра на тронове “, комплект игли за шиене и изкуствени мигли, прецизират от Glovo. През 2022 година топ потребителят е направил 585 поръчки, а доставката на най-висока стойност - 1785 лв. в питиета за празненство, е била за софиянец.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР