Предстои да бъде поставен парапет на стълбището към втория етаж

...
</TD
>Предстои да бъде поставен парапет на стълбището към втория етаж
Коментари Харесай

Поставят парапет на стълбището към втория етаж на къща Хиндлиян в Старинен Пловдив

Предстои да бъде подложен парапет на стълбището към втория етаж на къща Хиндлиян в Старинен Пловдив, заяви в предаването " Цветовете на Пловдив " на Радио " Фокус " уредникът на къщата Росен Танев. " Мярката е по-скоро предпазна и дава успокоение на туристите да се качат, защото има и много възрастни гости от време на време, действително стълбището е стръмно до втория етаж ", изясни Танев.

Периодично по къщата се вършат реставрации на алафрангите за ободряване на цветовете, добави уредникът. 

Като пространства къщата има четири стаи на първия етаж, четири на втория с два огромни хайета, или трапезарни стаи, които са много по-просторни, изключително на втория етаж. " Като площ, това би трябвало да е към 245 кв.м, действително дворът също не е дребен. А като строителство, това е строено много крепко, бих споделил, защото е оживяло 182 или 183 години ", описа още Танев.

От това, което е експонирано, по думите му, спалните са две, защото мебелите не са истински, само че допълват историята му.  След 1969 година къщата бива национализирана от партията и в следствие, сред 1970 и 1974 година е реставрирана.

В дворовете на множеството от къщите в Старинен Пловдив се поставя много огромна грижа, те се облагородяват. Дворът на къща Хиндлиян е един от най-посещаваните, най-добре реставриран, най-добре непокътнат в Стария град.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР