Представители на Богословския факултет на Софийския университет гостуваха на Центъра

...
</TD
>Представители на Богословския факултет на Софийския университет гостуваха на Центъра
Коментари Харесай

Преподаватели от Богословския факултет на Софийския университет гостуваха на бургазлии

Представители на Богословския факултет на Софийския университет гостуваха на Центъра за поддръжка на личностното развиване. Поводът е новооткрития филиал на висшето учебно заведение, в който ще има нови специалности през идващите години.

Доц. доктор Полина Спирова и доцент доктор Златина Каравълчева посетиха ОУ " Георги Бенковски “ дружно с шефа на ЦПЛР - Бургас Пепа Ангелова и Атанасия Петрова - уредник и преподавател в ЦПЛР, където участваха на образователен час в кабинета по православие с преподавател Таня Христова.

Темата бе Благовещение. Второкласниците демонстрираха отлични познания и нарисуваха специфична картичка за майката. Следващото посещаване се организира в ДГ " Звездица Зорница “ в " Стаята на положителното “. Учителят Камелия Данева показа урока за Благовещение, приспособен за деца.

Кабинетите по вяра – православие, и стаите на положителното са част от общинската стратегия по вяра – православие с създател доцент ст. ик. доктор Захарий Дечев.

Следващото посещаване бе в Неделното учебно заведение към храм " Свети Иван Рилски “, където Атанасия Петрова описа за активността в учебното заведение, тържествата в храма, за националните и епархийски състезания на ЦПЛР-Бургас и часовете в учебните заведения и детските градини, където тя преподава.

Гостите останаха очаровани от посрещането и се надяват на нови креативен срещи за подсилване на вярата и подкрепяне духовното израстване на децата в община Бургас. Пожелаха си триумф в християнските добродетели и дългогодишно съдействие.

 

 

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР