Потребител на паркинг Звезда в район Западен се свърза с

...
</TD
>Потребител на паркинг Звезда в район Западен се свърза с
Коментари Харесай

Новият директор на Паркиране и репатриране обясни за многоетажния паркинг в Смирненски

Потребител на паркинг " Звезда " в регион " Западен " се свърза с екипа на Plovdiv24.bg , с цел да опише за нередностите, които вижда там.

Публикуваме целия сигнал на жителя без редакторска интервенция: 

" Пиша Ви във връзка със паркинг " Звезда " в " Смирненски ". За следващ път се увещавам, че се заплащат всеки месец по 100 лева напразно. Този паркинг от ден на ден замязва на публичен битак, на който всеки може да си прави каквото желае. Няма надзор, няма защита, няма нищо. Просто купчина бетон, построена да побира колите на хората. Случва се постоянно бариерата да не работи, макар че си плащаш месечния наем за паркомястото, само че това не е проблем.

Постоянно смърди на цигари, мръсотията е налице, а най-голямата безочливост е да ти спрат на мястото, за което плащаш всеки месец по 100 лева, другояче казано по 1200 на година! 

Прибирайки се от работа, откривам, че паркомястото ми е заето от различен автомобил, който е решил да се намести там, макар че има записка, на която е упоменато, че почасовият паркинг е на равнище 3 (в случая аз съм на равнище 2).

Предишния път още веднъж бях се свързал с вашата медия, и с вдигнати чистачки, желаех записите от камерите, само че една общителна жена от Оперативна програма " Паркиране и репатриране " ми сподели да си виждам работата, най-общо казано. 

Откакто се подвигна месечният наем, и започнаха изненадите. Хората всеобщо напуснаха паркинга и се принудиха да си стопират колите някъде из квартала и да се молят да нямат вреди, в случай че изобщо намерят място. От 60 на 100 лв., коства ли си? Не! 

Надеждата ми е новият кмет, който аз одобрявам заради триумфите му като кмет на " Тракия ", да успее да наложи към съответната организация надзор, а още по-добре би било да се намерения и за цената на месечния наем.

Репортер на Plovdiv24.bg потърси шефа на Оперативна програма " Паркиране и репатриране ", с цел да го запознае с казуса. Той назначи незабавна инспекция и дни по-късно изпрати публично мнение обвързвано с проблема.

" Паркинг " Звезда “ е на три равнища, като всяко едно от тях разполага с 49 паркоместа или общо 147 места.

Процесът на паркирането е напълно автоматизирано – автомати за самотаксуване, бариери с видеокамери за достъп, както и изцяло видео наблюдение на паркинга.

На всяко равнище на многоетажния паркинг са обособени по две паркоместа за хора с увреждания или общо 6 броя.

Първите две равнища са разпределени за абонаментно прилагане за физически или юридически лица, като цената на абонамента за месец е в размер на 100 лева с Данък добавена стойност, според Наредба на ОБС Пловдив за установяване и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив.

Заплащането може да бъде направено по банков път, както и на каса в постройката на институцията, находяща се на ул. " Христо Г. Данов " №28.

От страна на предприятието се прави ежемесечна актуализация за употребените служебни абонаменти.

Достъпът за абонаментното прилагане се прави с електронни карти и всеки един клиент има обособено място в паркинга, като към днешна дата на паркинга има 78 абонамента.

Последното равнище на паркинга се употребява за почасово паркиране, като заплащането се реализира чрез автоматизирана система за таксуване.

По мое разпореждане за повишение на контрола и възстановяване на качеството на услугата от няколко дни има и физическо наличие от чиновник на общинското дружество. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР