Постановката Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе е

...
</TD
>Постановката Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе е
Коментари Харесай

Посановка на Куклен театър – Русе ще участва в Международен фестивал

Постановката " Ясен и Омая “ на Куклен спектакъл – Русе е определена за присъединяване в главната стратегия на 36-ото издание на Международния фестивал " Друмеви театрални празници “. Фестивалът, който ще се организира в Шумен от 11 до 16 май 2024 година, ще събере на една сцена 15 от най-забележителните спектакъла, осъществени по български драматургични творби.

Включването на " Ясен и Омая “ в главната стратегия на фестивала е самопризнание за високото качество на постановката и за майсторството на екипа на Куклен спектакъл – Русе. Това е следващото достижение за куклениците от дунавския град, който е измежду най-старите и авторитетни в България. С богата си история и одобрен екип, театърът е притежател на голям брой влиятелни оценки от български и интернационалните фестивали, а продукцията " Ясен и Омая “ от Петя Миладинова си потегли с 2 награди от церемонията " Икар “ 2024. Спектакълът взе премията на публиката за най-хубав куклен театър, както и " Икар “ за достижение в кукленото изкуство за сценографията на Наталия Гочева, отличена и за работата си по други две постановки.

" Друмеви театрални празници “ е измежду най-значимите театрални конгреси в България. Провежда се годишно в Шумен и е платформа за среща на най-хубавите български театрални трупи, предоставяйки опция на публиката да се наслаждения на богата палитра от спектакли по български текстове.

" Ясен и Омая “ в Шумен ще се играе на 15 май и е единствено един от многото атрактивни спектакли, които ще бъдат показани на " Друмеви театрални празници “ 2024 г, а русенската аудитория може да гледа спектакъла в Куклен спектакъл – Русе на 09 май, четвъртък, от 19:00 часа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР