По традиция днес бе дадено началото на учебната година в

...
</TD
>По традиция днес бе дадено началото на учебната година в
Коментари Харесай

Откриха учебната година в Спортното училище

По традиция през днешния ден бе обещано началото на образователната година в СУ " Васил Левски " в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Десетки разчувствани възпитаници, родители, учители, някогашни ученици се събраха в двора на учебното заведение, с цел да отбележат събитието.

Сред формалните лица участваха кметът на " Община Пловдив ", кмета на регион " Западен ", старши контрольор по районното обучение Димитър Ставрев, както и редица спортисти, Ани Узунова, Магдалена Георгиева, Ивайло Тисов и други.

Тържествено слово даде шефът на учебното заведение Ружа Генова. Тя показа, че за нея 1 септември е празник. С наслада приветства новопостъпилите възпитаници и им напомни, че няма по-голяма мощ от знанието. Пожела триумф на учителите, треньорите и възпитателите, като им сподели, че са дали обет да не прекланят глава пред компликациите на всекидневието в интерес на триумфа на учениците.

Кметът е някогашен ученик на учебното заведение, а през днешния ден пожела на учениците " повече медали, по-малко нерви и по-малко травми ". Той сподели на децата, че не са значими единствено спортните триумфи, само че и просветителните такива.

" За да станете пълноправни жители в своето занятие като бъдещи треньори и спортисти е належащо обучение. ", напомни той.

Заместник-министърът на младежта и спорта Даниела Дашева също пожела триумф на учениците и сподели, че чака техните олимпийски триумфи през 2028 и 2032 година.

Церемонията продължи с предаване на ключа на знанието от шефа Ружа Генова към петокласник Стилиян Юруков, както и с тържественото клетвено заричане на учениците от Спортното.

" Обещавам, като нашия патрон Васил Левски да се разпределям безкористно ", гласи част от нея.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР