По повод направените промени от 08.02.2024 год. от страна на

...
</TD
>По повод направените промени от 08.02.2024 год. от страна на
Коментари Харесай

Усилията на пловдивските синдикати се увенчаха с голям успех

По мотив направените промени от 08.02.2024 год. от страна на Народното събрание на Република България в Закона за енергетиката, желаеме да се похвалим, че напълно се одобриха направените оферти от Ръководството на СРС " Подкрепа “ Пловдив и Синдикалната секция на КТ " Подкрепа “ в Предприятие Водноелектрическа централа, НЕК ЕАД, касаещи работата на оперативния личен състав в подземните Водноелектрическа централа и ПАВЕЦ.

Промяната визира личния състав на ПАВЕЦ Чаира, Водноелектрическа централа Пещера и Водноелектрическа централа Батак. Времето за отмора и възобновяване се усилва, а риска от заболеваемост и стрес на служащите в подземните ВЕЦ/ПАВЕЦ, ще бъде редуциран до най-малко.

Географското разположение на централите, тяхната раздалеченост, честите пътувания, ведно с огромната денивелация и характерностите на пътя, физическото и психическо натоварване от цикличността на трите смени, на процедура понижава под изискуемия най-малко, а по едно и също време с това времето за отмора и възобновяване се усилва, което позитивно рефлектира върху здравословните и безвредни условия на труд.

Въпросната смяна е резултата от дългогодишната, целенасочена политика и старания на СРС " Подкрепа “ Пловдив и Синдикалната секция в дружество Водноелектрическа централа, което докара до ангажиране на Комисията по енергетика в Народното събрание и поддръжката на съвсем всички представители на парламентарните групи, които одобриха напълно направените от синдиката оферти за законодателни промени.

Трябва да благодарим на актуалното управление на НЕК ЕАД, в лицето на Изпълнителния шеф - Мартин Георгиев и Сивелин Сивов - Управител на Предприятие Водноелектрическа централа, както и на Областния шеф!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР