Пловдивският апелативен съд остави в ареста украинския гражданин А. Б.,

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд остави в ареста украинския гражданин А. Б.,
Коментари Харесай

Украински гражданин отива в ареста заради телефонни измами

Пловдивският апелативен съд остави в ареста украинския жител А. Б., като удостовери краткотрайното му задържане за период от 40 дни.

Срещу А. Б. се води произвеждане по Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест. Лицето се търси за арест и екстрадиция, въз основа на правосъдна заповед от 20.06.2023 година на Окръжен съд – Кишинев, Чокана, Република Молдова, с която във връзка с А. Б. е приложена превантивна мярка " предпазен арест “ /задочен/ за период от 30 дни, считано от момента на задържането.

Видно от наличието на заповедта той е упрекнат в осъществяване на телефонни измами като нанесените вреди са за 5 000 евро. Измамите са осъществени в интервала януари 2023 година – февруари 2023 година – при изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество с други лица, сговорили се авансово за реализирането им. Наказателният кодекс на Молдова планува отнемане от независимост до 10 години за това закононарушение.

Апелативните съдии потвърдиха взетото от Хасковския областен съд краткотрайно задържане за период от 40 дни, като споделиха напълно претекстовете на сътрудниците си. Обвиняемият е непознат жител и няма уседналост у нас, а и постоянно пътува отвън страната, което покачва рискът от укриване при една по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР