Пловдивчанка снима касова бележка с покупки и я сравни с

...
</TD
>Пловдивчанка снима касова бележка с покупки и я сравни с
Коментари Харесай

Пловдивчанка с доказателство колко е реалното поскъпване на един продукт за 16 дни

Пловдивчанка снима касова записка с покупки и я съпостави с такава отпреди 2 седмици и два дни. Жената споделя, че е шокирана от по-високата цена съответно на майонезата, видя  Plovdiv24.bg  във фейсбук групата Забелязано в Пловдив ".

" Какво е това нарастване? На първата фотография от 25.01.2023 година съм купила майонеза за 3.99 лева, а втората фотография е от 10.02.2023 година за 4.79 лева, 0.80лв. нарастване за две седмици ", написа дамата.

Според коментиращите пазарът се приготвя за приемането на еврото или това е чиста далавера. Друг консуматор поучава да се спре потреблението, с цел да се види кой какво и какъв брой ще продава. 

" 80 стотинки ли ще те бутнат? ", пита мъж, а на неговия въпрос доста хора реагират, че нея може и да не я " бутнат ", само че други - да. Една жена споделя, че пред рафтовете в магазините всички оглеждат стоките и цените и че с безпаричието и битката за живот не би трябвало да се майтапи, до момента в който мъж споделя, че съгласно информацията, предоставена от страната, инфлацията е 6%.

Друг мъж укори дамата, която се оплаква, че никой не я кара да върви в тези магазини, само че участници в диалога застанаха на нейна страна и попитаха - А къде да върви?

Според осведомен, който има другар с сферата на доставките, надценката, която поставят магазините, е 50%, а при някои отива към 70%.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР