Питане, свързано с ненавременна подмяна на печките на дърва и

...
</TD
>Питане, свързано с ненавременна подмяна на печките на дърва и
Коментари Харесай

Бургаски общински съветник: Граждани са без отопление заради ненавременна подмяна на печки с екологични уреди

Питане, обвързвано с ненавременна замяна на печките на дърва и въглища с екологични уреди, насочи към кмета на Община Бургас общинският консултант от Българска социалистическа партия – Бургас Васил Иванов.

В документа се споделя: " Във връзка с програмата на Община Бургас " Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово гр. Бургас “, която обгръща " Долно Езерово “, кв. " Лозово “ и к-с " Меден Рудник “ - зони А, Б, В и Районен център, комплексите " Славейков “, " Изгрев “ и " Зорница “ и цели замяна на печките на дърва и въглища с климатици или пелетни печки, жители ми споделиха следните проблеми: На прага на зимния интервал хората към момента не са получили своя апарат, само че за сметка на това още от юли месец са им били взети печките. “

Общинският консултант разяснява, че по този начин жителите остават в невъзможност - не знаят дали да си закупят пелети, дали да си закупят различен апарат или да се откажат от програмата и да се отопляват на дърва.

" В диалозите, които организират с виновните лица им се изяснява, че не могат да им кажат по кое време и в какви периоди ще им бъдат инсталирани новите уреди, а екипите които инсталирали палетни печки били 3 и не могат да смогнат “, е обяснено в питането.

" Други хора ми се оплакаха, че към този момент са им докарали пелетна печка и радиатори, само че са били стоварени пред дома им и са им споделили, когато си ги пренесат у тях да им се обадят, с цел да им ги инсталират. Такива печки тежат сред 150-200кг. “, установил е Васил Иванов.

Той желае писмен отговор на въпросите:

-          Как Община Бургас реализира надзор дали компаниите реализатори извършват отговорностите си по контракт и дали се съблюдават периодите за монтаж?

-          Защо на са взети отоплителните уреди преди да са им инсталирани нови отоплителни уреди?

-          Защо като най-замърсения регион в Бургас кв. Долно Езерово не е с приоритет при подмяната на отоплителни уреди?

-          Има ли ангажимент компанията реализатор да внесе в домовете на хората отоплителните уреди?
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР