Пет проекта на Община Бургас в сферата на образованието са

...
</TD
>Пет проекта на Община Бургас в сферата на образованието са
Коментари Харесай

Чудесни новини за образованието в Бургас!

Пет плана на Община Бургас в областта на образованието са утвърдени и имат подписани контракти за финансиране по Националния проект за възобновяване и резистентност. Те касаят създаване на 3 нови учебни здания и рационализация на 4 съществуващи учебни заведения и детски градини, заяви кметът Димитър Николов.

" Така ще се удовлетвори потребността от обезпечаване на още 1254 спомагателни образователни места в тези учебни заведения и ще се основат условия за прекосяване на учениците им в едносменен режим на образование “, добави още кметът Николов.

Според отрасловите зам.-кметове по строителство и обучение на Бургас Чанка Коралска и Михаил Ненов плановите действия ще обзет общо 7 обекта – 5 учебни заведения и 2 детски градини.

" Благодарение на тези планове на Община Бургас ще се изградят 3 нови здания – корпус на ППМГ " Акад. Никола Обрешков “, пристройка на ОУ " Христо Ботев “ в кв. " Сарафово “ и ново учебно заведение в кв. " Крайморие “. Цялостна рационализация ще бъде осъществена на други 2 учебни заведения – ОУ " Антон Страшимиров “ и ОУ " Георги Бенковски “, и на 2 детски градини - ДГ " Вълшебство “ и ДГ " Ален Мак “ в кв. " Сарафово “, показа зам.-кметът " Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “ Михаил Ненов.

Проектът " Надграждане на просветителната инфраструктура в Община Бургас, посредством създаване на нови здания към учебни заведения “ включва строителство на нови здания на ОУ " Христо Ботев “ - кв. " Сарафово “, ППМГ " Акад. Никола Обрешков “ и учебно заведение в кв. " Крайморие “, което ще бъде филиал на ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията “ и доставка на нужното обзавеждане и съоръжение за пълноценното им действие.

Новопостроените здания ще бъдат с първично енергийно търсене, т.е. с 20 % по-ниско от условието за постройка с близо до нулево чисто ползване на сила, а крайните ползватели ще бъдат 1254 възпитаници.

" Активно ще работим и ще следим за качеството и периодите на строително-ремонтните действия до сполучливия завършек на плановете “, съобщи на срещата зам.-кметът " Строителство, вложения и районно развиване “ Чанка Коралска.

Останалите 4 плана са за " Модернизация на просветителна среда " и включват ОУ " Антон Страшимиров “, ОУ " Георги Бенковски “, ДГ " Ален мак “, кв. Сарафово и ДГ " Вълшебство “. В тях ремонтните действия ще обзет въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, ново обзавеждане и съоръжение, и обезпечаване на налична среда.

В двете учебни заведения ще бъдат построени STEM центрове и профилирани лаборатории, които ще бъдат обзаведени и оборудвани с нужните софтуерни средства, както и панорамен външен асансьор за обезпечаване на досегаемост. Чрез модернизацията и ограниченията за енергийна успеваемост в постройките ще се усъвършенства положението на околната среда и комфорта за учениците, и ще сътвори условия за одобряване на интерактивни способи на образование и повече на практика занятия в образователните заведения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР