Пет паралелки в училища в областта ще бъдат закрити след

...
</TD
>Пет паралелки в училища в областта ще бъдат закрити след
Коментари Харесай

Закриват пет паралелки в гимназиите в Пловдивска област

Пет паралелки в учебни заведения в региона ще бъдат закрити след четвърто класиране, защото не са събрали нужния най-малко възпитаници, заяви началникът на Регионално ръководство на образованието Антоанета Пакова, представена от .

Държавен банкет няма да се прави за " Предприемачески профил “ в СУ " П.Р.Славейков “ в Кричим, " Работник в обслужването на заведения за хранене и развлечения “ в ОбУ " Йордан Йовков “ – Пловдив, " Подемно-транспортна техника “ в ПГ по машиностроене. В ПГ по жп превоз в Карлово падат две половинки по специалностите " Охранителна техника и системи за сигурност “ и " Осигуряване на информационни системи в жп инфраструктура “.

Днес бяха оповестени и свободните места след четвърти тур в гимназиите, който се организира за първа година. Най-много вакантни бройки има в професионалните гимназии по селско стопанство в Куклен, Белозем, Садово, Първомай, в ПГ " Златю Бояджиев “ в Брезово, СУ " Христо Ботев “ – Лъки, ПГ по лозарство и винарство в Перущица. Единични са незаетите места в пловдивските междинни учебни заведения и професионални гимназии.

Документи за присъединяване в класирането се подават в съответните учебни заведения с оповестени свободни места (оригинал на удостоверение за главно обучение и здравно удостоверение за професионалните паралелки) – в работно време, периоди за подаване и ред, избрани от шефа на учебното заведение.

До края на август би трябвало да приключат и поправителните сесии, тъй че тези, които са съумели да вземат съответните изпити и да завършат главно обучение, също могат да аплайват за незаетите места.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР