Първа официална визита в Пловдив направи днес посланикът на Франция

...
</TD
>Първа официална визита в Пловдив направи днес посланикът на Франция
Коментари Харесай

Посланикът на Франция намекна за нова инвестиция в Пловдив

Първа публична аудиенция в Пловдив направи през днешния ден посланикът на Франция у нас Н.Пр. Жоел Мейер. Той се срещна с кмета на града и неговите заместници и. Придружава го шефът на Френския институт у нас Пиер Колио.

Задълбочаването на комерсиалните връзки беше една от тематиките, които обсъждаха двете страни. Заместник-кметът разясни, че районът към Пловдив е измежду най-динамично разрастващите се в Източна Европа. Той показа и данни, съгласно които последните 25 години страната ни е нараснала седем пъти брутния си вътрешен артикул, а последните години 40% от него се генерира в района ни.

" Френското наличие в бизнеса към Пловдив е съществено в лицето на водещите софтуерни компании " Шнайдер Електрик “, които тази година плануват следващото си уголемение, и " Латекоер “, които ще изградят нова поточна линия “, сподели Стоянов и добави, че нишовите производства също са добре показани. Той даде образец с единствения в Европа производител на нитрилни ръкавици, чиято фабрика проработи в града под тепетата в средата на предходната година.

" Пловдив е витрина на страната ви във всички области, които ни интересуват за партньорство. Следващото ми посещаване ще бъде точно в тази посока. Има инвеститорски интерес от региона на Бретан и считам напълно скоро, дружно с представители на френско-българската комерсиална камара, да посетим още веднъж града, с цел да видят капацитета му “, заяви дипломат Мейер.

С градоначалника беше разисквана и тематиката за бъдещето на културно-историческото завещание и задълбочаване партнирането с френската школа Шайо. По думите на консултант Колио профилираните образования за архитекти, които се провеждат взаимно с Националният институт за недвижимо културно завещание (НИНКН), могат да оказват помощ на градската администрация в редица решения свързани с бъдещето на къщите в Стария град.

" Франкофонството има обичаи в града ни, което е още един образец за космополитния темперамент на Пловдив. Старите пловдивчани още помнят френския лицей " Свети Августин ", който се е намирал в центъра и е носил интернационално самопризнание и авторитет “, показа на Мейер кметът и добави, че чака дружно да посетят гимназиите, учещи френски език –    " Антоан дьо Сент-Екзюпери “ и " Иван Вазов “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР