Отворено писмо до и със спешно запитване относно пробива при

...
</TD
>Отворено писмо до и със спешно запитване относно пробива при
Коментари Харесай

Зададоха важни въпроси на кмета на Пловдив

Отворено писмо до и със незабавно питане по отношение на пробива при Водната палата:

Уважаеми господин Димитров, 

Уважаеми господин Райчев, 

Първо пожелаваме бързо излекуване на господин, с цел да може да участва на изключителната сесия на Оценка за съвместимост другата сряда, поискана от Политическа партия ГЕРБ и подкрепена от Политическа партия КОД, Политическа партия Демократична България, Зелено придвижване в Пловдив и самостоятелни общински съветници. 

Предвид подадените сигнали по отношение на нередностите към " Пробив при Водната палата " до прокуратура, Регионална инспекция за опазване на околната среда, КИИП Пловдив, БДИБР, ДНСК, Министерство на регионалното развитие и Пловдивски общински инспекторат, по които се чака отговор, както и поради плануваната изключителна сесия на Оценка за съвместимост на 26.10.2022 за преразглеждане на документите по плана, бих желала да попитам от името на всичките 700 жители, положили подписите си на хартия, другите 1789 подписали онлайн петицията, спомагателните 185, подкрепили отвореното писмо до Вас от господин Манол Пейков, плюс тези 60% от 5300 неотдавна интервюирани в пловдивска медия, които не поддържат плана, най-малко не в този му тип, не смятате ли за редно да преустановите трескавите строителни действия до произнасянето на способените органи и до резултата от изключителната сесия на Оценка за съвместимост, които ясно се виждат на приложените фотоси?

Не смятате ли за редно да се влага в Околовръстен кръг с развръзки по квартали, нов мост на р. Марица, веломрежа и развъртян градски превоз, с цел да облекчим автомобилния трафик? Как разискването за прекъсване на остарели коли в центъра си кореспондира с построяването на кръстовище на две равнища в необятния център? Защо всичко се осъществя по едно и също време без положителни различни направления по време на градежите - ул. " Даме Груев " /без велоалеи/, " Модър-Царевец ", Околовръстен път, " Брезовско шосе " и други, само че " Рогошко шосе " не се ремонтира, да вземем за пример? Позволете да имаме и опасения по отношение на продължителността, качеството и цената на осъществяване с оглед предишни планове като Воден цикъл в регион " Северен ". 

Молим за незабавен отговор от господин на запитването дали ще спрете строителните действия на обекта до изхода от изключителната сесия на Оценка за съвместимост другата сряда и до мненията на сезираните институции.

Тъй като от господин разбрахме във видеозапис от строителната площадка през вчерашния ден, че " единствено изълнява заповеди " по неговите думи.

P.S. Не сме имали опцията да апелираме решението за плана заради обстоятелството, че такова разискване не е било провеждано - разискването за отпуснатия заем не преглежда в елементи съответно този план. Но благодарим, че едвам през вчерашния ден, толкоз време след първата копка, най-сетне спазихте обещанието си да качите , с цел да се срещнем с нея. Вярваме, че прозрачността на управническите решения е значим фактор за степента на публичното доверие в държавната администрация. 

С почитание:

Жени Петкова, жител, нечленуващ в партия, участващ в митингите против пробива при Водната палата, магистър " Стопанско ръководство ", маркетолог и специалист цифрови комуникации
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР