От днес – 30 май, кандидат-студентите, които искат да продължат

...
</TD
>От днес – 30 май, кандидат-студентите, които искат да продължат
Коментари Харесай

Стартира втората предварителна сесия за кандидат-студенти в УХТ

От през днешния ден – 30 май, кандидат-студентите, които желаят да продължат образованието си в Университета по хранителни технологии, могат да подават документи за присъединяване във втората предварителна сесия на място, в оторизираните бюра в страната или online до 2 юни 2023 година в това число.

На 3 юни online ще се проведат приемните изпити по Химия и запазване на околната среда, който стартира в 9 ч., и по Математика с начало в 11 ч. Продължителността е по един час и незабавно по-късно претендентите ще научат какви оценки са получили.

На първия прелиминарен изпит през март отличните оценки по двата предмета бяха 14, споделиха от Учебен отдел. Оттам припомниха, че кандидатстудентските изпити се провеждат за хората, които нямат оценка от Държавен зрелостен изпит или тя не ги удовлетворява и се борят за по-добър резултат.

В УХТ и тази година ще се признават резултатите от матурите за банкет във висшето учебно заведение, както и от Държавен изпит за придобиване на професионална подготовка, който се поставя в професионалните гимназии.

На 1 юли 2023 година е последният изпит, за който документи ще се одобряват от 13 до 30 юни, първото класиране ще бъде огласено на 4 юли.

Всички сполучливо положили предварителните изпити в УХТ в периодите за кандидатстване би трябвало да подадат документи и да посочат мечтаните специалности, за които желаят да бъдат класирани.

Още информация за реда и изискванията на приема в УХТ на: https://uft-plovdiv.bg/bakalavri/.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР