Осъдените за побой и грабеж на 84-годишната Атанаска З. от

...
</TD
>Осъдените за побой и грабеж на 84-годишната Атанаска З. от
Коментари Харесай

Осъдените за побой и грабеж на възрастна жена: Не сме ние, други са!

Осъдените за побой и обир на 84-годишната Атанаска З. от Белозем Атанас Радев, Ангел Василев и Тодор Велиев, се изправиха през днешния ден пред Апелативен съд - Пловдив, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Тримата апелират наказванията си, наложени от пловдивския областен съд - по 10 години затвор за Атанас и Ангел и 12 години за Тодор, при първичен непоколебим режим.

Според юристите на обвинените съдът е наложил нестимулирани тежки санкции, които не кореспондирали със правосъдната процедура, а също така били с двойно по-голям размер от това, което прокуратурата е желала.

Тримата обвинени пожелаха да приказват пред тричленния състав на Апелативен съд и споделиха следното:

Ангел Василев: Искам делото да се върне назад, в случай че е допустимо.

Тодор Велиев: Аз не съм причинителят, не съм направил нищо. Някои други са, незнам кои.

Атанас Радев: Аз не съм причинителят! Искам от съда да ми понижи присъдата и да се заловен същинските причинители.

След като изслуша мнението им съдът постави завършек на съвещанието и ще се произнесе в планувания от закона период.

Plovdiv24.bg напомня на читателите си, че Атанас Радев, Ангел Василев и Тодор Велиев бяха приети за виновни в това, че на 08.02.2020 година в Белозем, в съучастничество като причинители, а подсъдимият Велиев и при изискванията на рисков рецидив, откакто е бил осъждан за тежко съзнателно закононарушение на отнемане от независимост за не по-малко от една година, осъществяването на което не е отсрочено по реда на член 66, алинея 1 от Наказателен кодекс, са лишили непознати движими движимости - микровълнова фурна на стойност 25 лв., бойлер " Теси “ на стойност 35 лв., мобилен телефон " Нокия “ със СИМ-карта на стойност 15 лв., безжичен домакински телефон към мобилен оператор на стойност 90 лв. и пари в размер на 100 лв. – на обща стойност 265 лв..

Въпросните предмети са на пенсионерката Атанаска З. Тримата са използвали мощ и заплашване и действието е съпроводено с причиняване на междинна телесна щета на потърпевшата, изразяваща се в строшаване на дясна бедрена кост, довело до трайно затрудняване на придвижванията на десния й низък крак.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР