Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.С., на

...
</TD
>Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.С., на
Коментари Харесай

Пътник сгафи с много злато на летище Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на С.С., на 33 година Той е предаден на съд за това, че на 28.02.2022  година в Пловдив, през Митнически пункт " Летище Пловдив “, е направил опит да придвижи през границата на страната – от Република България към Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, без знанието и разрешението на митниците, артикули за търговски цели – златни украшения на обща стойност 78 267 лв.. Престъпление по член 242, алинея 1, б. " д “, вр. член 18, алинея 1  от Наказателния кодекс.

На 28 февруари 2022 година С.С. се намирал на летище " Пловдив “  и трябвало да пътува до Лондон. При осъществената инспекция от митническите чиновници било открито, че той носел в багажа си книжен плик, а в него имало недекларирани 869 грама златни украшения – 22 медальона, 22 златни гривни, 51 златни пръстена, 67 броя златни обеци, 13 златни синджира, един чифт сребърни обеци и други. Пред митническите чиновници С.С. декларирал, че бил приготвил златните украшения за " женитба, която да прави в Лондон “.  

По делото е била назначена и направена оценъчна експертиза, съгласно чието умозаключение изделията са от 14-каратово злато, нови и в подготвен тип за комерсиална продажба.

Спрямо обвинения С.С. е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 5000 лв.. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР