Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.С., на

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт спрямо В.С., на
Коментари Харесай

Още подробности около случая с ученика, който подкара джип

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на В.С., на 44 година Той е предаден на съд за това, че на 14.12.2022 година , е дал рушвет – парична сума от 50 лева, на двама полицейски чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи –Пловдив, с цел да не извършат дейности по работа –да не сформират акт за административно нарушаване на притежател на лек автомобил, дал го на малолетно момче, на 15 година, недееспособен водач – закононарушение по член 304а вр. член 304 алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 13 декември 2022 година В.С., неговият брат и двамата синове на всеки един от тях, се намирали в гр. Пирдоп, където правили активност като дървосекачи. След като завършил работният ден, те се почерпили  с алкохол. В късните часове тръгнали да се прибират към гр. Твърдица, където живеели.

Пътували с лек автомобил " Мицубиши Паджеро “, който в този миг бил ръководен от 15-годишно момче, наследник на брата на В.С. Той карал колата, тъй като роднините му били използвали алкохол. На 14 декември 2022 година, към 1,20 часа, полицейски чиновници, патрулиращи по правата сред с. Анево и гр. Сопот, подали сигнал със стоп палка за прекъсване на автомобила. Непълнолетният лидер не се подчинил, при което последвало малко гонене. Малко по-късно колата отбила от пътя и спряла.

Полицаите открили, че зад кормилото е малолетен и недееспособен лидер. Те съобщили на неговия татко, който бил притежател на колата, че ще я дерегистрират и ще му сформират акт за административно нарушаване.  За да не се случи това, В.С. се доближил към патрулния автомобил и подал 50 лв. на служителите на реда. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Непълнолетният лидер е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол, като уредът отчел негативен резултат.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР