Огромният пожар край Русе е напълно овладян след пет часа

...
</TD
>Огромният пожар край Русе е напълно овладян след пет часа
Коментари Харесай

Големият пожар край Русе е напълно овладян

Огромният пожар край Русе е изцяло овладян след пет часа и половина битка с огъня, оповестиха от пожарната. Огнеборци ще останат да дежурят на място.

Пожарът обхвана борова гора наоколо до кварталите " Средна кула “ и " Долапите “.

По-рано през днешния ден няколко от жителите на дом за остарели хора " Приста “ в Русе са евакуирани превантивно поради пожара.

Огънят е в непосредствена непосредственост до кварталите " Средна кула " и " Долапите ", заяви bTV.

Опасност няма, само че от общината са предпочели да изведат хората, които могат да бъдат приютени за една нощ при родственици.

Доброволните формирования дежурят на място, в случай че се стигне до смяна на обстановката в дома.

Огънят е стигнал безусловно на няколко метра от крайните къщи в кв. " Средна кула “. Семейство и съседите им също се присъединили в гасенето, с цел да спасят домовете си.

" Как няма да сме обезпокоени, това е до къщата ни, по какъв начин ще вляза вътре и да заспя, имаме животинки и сено имаме, а и ние ли да се подпалим, ей тук ще дежурим цяла нощ “, сподели Христина Камбурова.

Пламъците тръгнали откъм близката жп линия в следобедните часове.

" Голям дим и огромен огън, аз подобен огън, имам възприятието че небето гори, въздуха гореше чак “, добави Цветан Камбуров.

Заради високите температури, огромната повърхност и мъчно наличния терен преодоляването на пожара е затруднено.

" За нула време обхвана доста огромен фронт, както виждате фронтът е от съвсем гара Долапите, съвсем до стоманения мост. Много хора питаха, мобилизирали сме всички институции “, изясни кметският наместник на кв. " Средна кула “ Божидар Йотов.

Има голям брой местни огнища, които пожарникарите се пробват да потушат. В битката с огъня се включат и доброволните отряди към общината.

" Имаше заплаха за един дом, само че той беше овладян. Прави се всичко допустимо огънят да не се трансферира върху жилищните здания “, сподели кметът на Русе Пенчо Милков.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР