Общинският приют за бездомни хора в Бургас осигурява подслон и

...
</TD
>Общинският приют за бездомни хора в Бургас осигурява подслон и
Коментари Харесай

Приютът за бездомни в Бургас осигурява подслон и топла храна в студените месеци

Общинският подслон за бездомни хора в Бургас обезпечава заслон и топла храна в студените месеци. В момента той дава заслон на 27 души, като всеки от настанените има обезпечена топла храна, легло, чисти облекла и завивки.

Сградата се намира на ул. " Беласица “ № 6 /бивша ул. " Китка “ № 5/ в бургаския квартал " Акации “ и бе превърната от Община Бургас в Център за краткотрайно настаняване за бездомни хора още през 2010 година Помещенията на неизползваната до тогава сграда бяха пригодени за заслон през студените месеци на хора, които са изпаднали в изолираност от близки и познати, спящи в градинки, входове и под балкони.

След изработен главен ремонт през 2012 година, Центърът разшири своя потенциал на 30 души и стартира да приема бездомни и нуждаещи се хора целогодишно. Всеки от тях може да остане в него до три месеца, а при последна нужда и за още три, в границите на една година.

През годините в приюта са намирали заслон и грижа даже хора с висше и със приблизително обучение, само че изгубили работа и без поддръжка от околните си. В момента в приюта са настанени 25 мъже и 2 дами, а свободните места към този момент са 3.

За банкет в Центъра е належащо да се подаде заявление в Дирекция " Социално подкрепяне “-Бургас или в Социалната приемна, която се намира директно до подлеза на Операта. Бездомните хора би трябвало да са в положение да се самообслужват (придвижване, обличане и хранене), да са в трудоспособна възраст и да имат предпочитание за намиране на работа.

Настаняването и престоя в Центъра е по избор на нуждаещите се, а през времето, в което са в него, са длъжни да съблюдават всички открити правила за прилагане на обществената услуга, като нямат право да пушат, да внасят оръжие, да използват алкохол или упойващи субстанции, би трябвало да пазят от пожар и наводняване имуществото на Центъра, да не взимат непознати движимости, да поддържат личната си хигиена и тази в пространствата и други

За настанените в приюта се грижат експерти, които всекидневно организират самостоятелна обществена работа с бездомните хора, като оказват психическа поддръжка, спомагат за намиране на работа и квартира, оферират опция за записване на курсове по преквалификация и образования за по-бърза и сполучлива акомодация в обществото.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР