Общинските съветници от “Да, България в Пловдив , Веселка Христамян

...
</TD
>Общинските съветници от “Да, България в Пловдив , Веселка Христамян
Коментари Харесай

В Пловдив възстановяват сгради паметници на културата за сметка на собствениците?

Общинските съветници от “Да, България " в Пловдив, Веселка Христамян и Борислав Матеев вършат оферти за включване в бюджета, които директно касаят пловдивчани.

Групата съветници на ПП-ДБ внесе оферти за включване в бюджета на Пловдив, прегледан на състоялите се през днешния ден общински комисии. изиска да бъде осъществена фитосанитарна оценка на дърветата в парковете " Лаута ", " Отдих и просвета ", " Младежки рид ", " Бунарджика " и " Сахат тепе ". Предложението е за 200 000 лв. и има за цел да диагностицира положението на дърветата, които очевидно не са в положително положение и заплашват с заличаване и здравите.

По думите на Александрова е належащо първо да се направи оценка, а по-късно на база резултатите от нея да се извършат спомагателни дейности за възобновяване на дърветата.

“Всички тези паркове са места, на които се разхождат хора. Дърветата са заболели, заради което падат и заплашват човешки животи. Важно е да се погрижим за естествените бели дробове на Пловдив ", съобщи тя.

Александрова предлага също да се сътвори фонд за възобновяване на здания, монументи на културата, от Община Пловдив за сметка на притежателите. За задачата би трябвало да бъдат отпуснати 200 000 лв. от държавния бюджет.  “Законът планува в случаи, в които паметниците на културата са застрашени, а притежателите им бездействат, общините да могат да ги възвръщат за сметка на притежателите ", добави тя и даде за образец сходна процедура на Община Бургас от 2022 година за избавяне на остарели къщи.

Веселка Христамян предлага 20 000 лв. да бъдат отпуснати за стратегия за обезпечаване на GPS надзор като предварителна защита на риска от загуба на ориентировка, обезпокоително невисок персонален самоконтрол на жители на Пловдив, които страдат от алцхаймер, дементни положения, психологични и умствени разстройства без потребност от непрекъснат медицински надзор. Тя предлага да се провиснал спомагателни 40 000 лв. към съгласуваните 115 000 лв. за финансово подкрепяне на пловдивски жители с репродуктивни проблеми. Също предлага и средства за дигитализиране на процесите в общинското опазване на здравето и за въвеждане на прегледи за предварителна защита и профилактика на жителите на общината посредством опциите на телемедицина.

Борислав Матеев предлага да се сътвори фонд за просветителни и научни взаимоотношения, една от чиито цели ще бъде да обезпечава настояща спомагателна подготовка на медицинските сестри в детските учебни заведения и градини - ограничения заложени в здравната тактика на общината. За задачата общинският бюджет би трябвало да задели 100 000 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР