Община Русе започна организацията на процедурата за отдаването под наем

...
</TD
>Община Русе започна организацията на процедурата за отдаването под наем
Коментари Харесай

Община Русе пуска на търг павилионите до спирките на градския транспорт

Община Русе стартира организацията на процедурата за отдаването чартърен на първите 27 от общо 48 павилиона за комерсиална активност, намиращи се в непосредствена непосредственост до спирки от линиите на градския превоз. Това стана допустимо, откакто Общинският съвет гласоподава през миналата и тази година решения за преустановяване на двата дълготрайни контракта за концесия на 260 спирки в града, а Община Русе влезе в благосъстоятелност с приемо-предавателни протоколи. За това осведомят на уеб страницата си локалната власт.

Отдаването чартърен на комерсиалните обекти ще се извърши посредством обществен търг с очевидно наддаване. В процедурата се обмисля и въвеждането на спомагателни тръжни условия, които ще имат отношение само към външния тип на обектите и поддържането на чистотата към тях.

Наемната цена на всеки обект поотделно се пресмята съгласно плануваните в Наредба №2 на Общински съвет-Русе начални наемни цени. По предварителни изчисления началните цени по време на търга няма да надвишават 100 лева на месец. Павилионите са с размери сред 4 и 6 кв. м, като към някои от тях са инсталирани модули за слагане на хладилни витрини.

Първият търг за отдаване чартърен на комерсиалните обекти се чака да бъде извършен в средата на април. Във връзка с това авансово ще бъде оповестена подробна информация по отношение на всички условия и периоди. Вторият стадий от процедурата по отдаване чартърен ще включи и останалите 21 търговски обекта.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР