Община Русе уведомява гражданите за промени в указанията на Националния

...
</TD
>Община Русе уведомява гражданите за промени в указанията на Националния
Коментари Харесай

НОИ променя условията за работа по Механизъм лична помощ

Община Русе уведомява жителите за промени в напътствията на Националния застрахователен институт, касаещи изискванията за работа с общините заради идните празнични и почивни дни при започване на месец май.

Съобразно периодите за продан на информация за включване в Механизъм персонална помощ, Национален осигурителен институт ще може да обработва информацията за подписаните или прекратените през месец април 2024 година трудови контракти с асистенти, в случай че тя бъде подадена към осигурителния институт най-късно до 25 април посредством уеб-базираното приложение от лицата, оправомощени от кмета на съответната община. Въведената до края на работния ден на 25 април информация ще бъде обработена за месец май според откритата процедура.

Национален осигурителен институт ще има софтуерната опция да стартира превод към Агенция обществено подпомаган на сумите за добавки за непозната помощ от месец юни, поради информацията, подадена в последните три работни дни на април /26, 29 и 30.04/.

Приемът на документи по Механизъм персонална помощ ще се реализира до 25 април в това число, като всички документи, признати след тази дата, ще се обработват през месец май.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР