Община Пловдив се присъединява към инициативи и апели, за които

...
</TD
>Община Пловдив се присъединява към инициативи и апели, за които
Коментари Харесай

Община Пловдив се измъкна по терлици. Дали ще остави на тъмно Альоша на 22 септември?

" Община Пловдив се причислява към начинания и апели, за които е получила публична покана, питане или друга форма за съобщение. Освен от Вашето питане не сме получавали информация от различен източник за тази самодейност, в това число и от уредниците. “

Това е отговорът от пресцентъра на община Пловдив на запитване от по какъв начин ще реагира локалната власт на апела към кмета  и неговите сътрудници от София, Бургас, Варна и Стара Загора да изключат осветлението на руските монументи в градовете си в нощта против 22 септември – Ден на независимостта.

. Те упорстват в  00,00 часа на 21-ви против 22 септември, да се изключат най-малко за 24 часа  електрозахранването на осветяваните руски монументи.

Те упорстват в  00,00 часа на 21-ви против 22 септември, да се изключат най-малко за 24 часа  електрозахранването на осветяваните руски монументи.

" Да загаснат прожекторите и да потънат в мрачевина тези мрачни знаци

на една отминала и мрачна ера, а тяхното няколкочасово затъмнение да отбелязя жаждата на хиляди български жители за онази светлина, която излъчват демократичните полезности на Европа.  В утрото на Деня на независимостта тези фигури на злото, потънали в мрачевина, ще символизират дълго чаканата, па въпреки и дребна, стъпка за превъзмогване на зависимостта ни от Русия и нейната безрадостна роля за България.

Ние – обединените в самодейността " Мрак за светлина “, ще създадем нужното света да узнае дали определените от нас кметове на градовете ни извършват или не, волята на огромна част от жителите “, пишат основателите.

Общината се измъква по терлици – към този момент. Няма публична покана от уредниците.Какво ли ще се случи, в случай че има покана? Вероятно в общината ще замръзнат от боязън и първата мисъл ще е да питат почетния консул на Русия  какво да вършат, който ще съобщи заръките на дипломат Митрофанова да си държат по-далече ръцете от руския боец.

Господа основатели, не отправяйте публична покана към локалната власт в Пловдив да остави Альоша на мрачно. Спестете си унизителното превиване, на което ще станете очевидци. Бъдете сигурни, че Альоша ще свети и в нощта против огромния български ден. Защото той свети в душите на хората, които би трябвало да ви поддържат. Не очаквайте нищо, с изключение на нелепи пояснения, родени от боязън, боязън и отново боязън.

Господа общинари, господин кмет, не чакайте публична покана. Спестете си гърченето с нелепи оправдания. Не е ужасно да спрете тока за 24 часа. Това е дребен жест към тези, които не понасят руския ботуш над главите си. Няма значение, че не сте от тях – стиснете зъби и най-малко един път се дръжте скандално съгласно критериите на Гергов и Митрофанова. Така ще разберем, че 22 септември е българският ден. Защо отново да е съветски?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР