Община Бургас ще участва в сдружение с нестопанска цел “Фонд

...
</TD
>Община Бургас ще участва в сдружение с нестопанска цел “Фонд
Коментари Харесай

Община Бургас ще участва във Фонда за развитие на летището в Сарафово

Община Бургас ще взе участие в съдружие с нестопанска цел “Фонд за развиване на Летище Бургас ". Това реши единомислещо локалният парламент на Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Община Бургас ще внесе учредителна вноска в размер от 465 542 лв., а ще бъде представител на Общината в учредителното и в общото заседание на сдружението.

" Разликата е, че досегашните средства се събираха по изискванията на фонд, формиран от четирите морски общини – Бургас, Поморие, Несебър и Созопол. Сега организираме фонд, в който Бургас ще бъде водещ на територията цялата област “, сподели пред съветниците кметът на Бургас. Той добави, че чака регистрирането на фонда, с цел да стартират публични диалози за включване на други огромни градове в района като Сливен, Ямбол и Стара Загора.

На 19 март 2024  година на извършена работна среща в Община Бургас, кметовете, ръководителите на общински препоръки от район Бургас и изпълнителният шеф на " Фрапорт Туинстар Еърпорт Мениджмънт “ АД Франк Кванте, се сплотиха към концепцията за основаване на сдружението. Неговата цел е привличане на целогодишни полети до летище Бургас.  

Предложението за основаването на сдружението ще бъде импортирано за разглеждане във всички общински препоръки в региона до края на март, а учредителното заседание се възнамерява за април.

Обсъденото финансовото присъединяване на " Фрапорт Туинстар Еърпорт Мениджмънт “ АД във фонда е в размер на 200 000 лв. годишно. Предстоят диалози с министерствата на туризма и превоза и известията за присъединяване и на страната в сдружението.

Предвижда се членският импорт на общините да е съгласно броя на записаните по непрекъснат адрес поданици, като за  черноморските общини е 2 лв. на гражданин, а на останалите общини по 0,50 лева на гражданин. Учредителните вноски се пресмятат на база данни от ГРАО към 15.02.2024 година. Средствата ще са главно от туристически налог, който по закон следва да се разходва за действия, свързани с развиване на туризма и ще бъдат употребявани за дофинансиране на полети отвън дейния летен сезон.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР