Община Бургас и УНИЦЕФ България стартират изпълнението на проект УНИЦЕФ

...
</TD
>Община Бургас и УНИЦЕФ България стартират изпълнението на проект УНИЦЕФ
Коментари Харесай

УНИЦЕФ и Община Бургас със съвместен проект в подкрепа на български и украински деца

Община Бургас и УНИЦЕФ България започват осъществяването на план " УНИЦЕФ България и Община Бургас – дружно в поддръжка на уязвими деца и младежи “, финансиран в границите на Основното съглашение за съдействие сред държавното управление на Република България, Детския фонд на Организация на обединените нации и Програмата за страната за интервала 2023 – 2027 година

По този мотив през днешния ден кметът се срещна с госпожа Кристина де Бройн. Тя е формален представител на УНИЦЕФ за България от юни 2021 година

" Поздравявам господин Николов за мощното му водачество в подобен сложен интервал. Благодаря за чудесното ни партньорство през последните 2 години. Новият план го уголемява с спомагателна поддръжка за бургаските деца, само че към този момент и за украинчетата, които живеят във вашата община. УНИЦЕФ има вяра в децата. С малко помощ всяко от тях може да се трансформира в добър жител! “, сподели Кристина де Бройн.

" В предходния ни взаимен план обхванахме над 3000 деца. Доволни са освен те, само че и техните родители. Щастлив съм, че продължаваме да работим дружно. Освен всичко друго, методическата помощ на УНИЦЕФ е доста значима за нас, с цел да организираме още по-добре работата си с уязвимите деца и младежи. “, отговори кметът Николов.

Проектът е резултат от подписването на Меморандум за съгласие сред Общината и Детския фонд на Организация на обединените нации, който има за цел да поддържа локалните политики за възстановяване благосъстоянието на децата и младежите, обществено включване на уязвими деца и фамилии, интензивно присъединяване на децата и младежите в обществения и културен живот на Бургас. Една от целевите групи са децата и младежите от украински фамилии, разселени в община Бургас и област Бургас.

Бюджетът на плана е 528 665 лв., предоставени от УНИЦЕФ България. С тях ще бъдат финансирани действия в две посоки:

1. Създаване на общностен център за дневна грижа за деца на възраст от 3 до 6 години и споделено пространство за учене за деца от 7 до 14 години в постройка при детска градина " Райна Княгиня “ в к-с " Славейков “. Там ще се оферират услуги за ранно и продължаващо образование, действия за неофициално образование, психо - обществена поддръжка и действия с родители, ще се организират занятия по образование на български език за украински деца от фамилии, избягали от войната.

2. Дейности за създаване на основни компетентности и умения за интензивно включване на младежите в публичния живот, поддръжка за разнообразни юношески начинания и планове. Те ще се реализират взаимно с екипа на бургаския Международен юношески център. Там следва наемане на още психолози, обществени служащи, уредници на курсове по предприемачество.

На срещата в кабинета на участваха още неговият заместител Йорданка Ананиева и Руска Бояджиева - районен координатор на УНИЦЕФ за област Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР