Областният управител Ангел Стоев очаква , които не желаят близо

...
</TD
>Областният управител Ангел Стоев очаква , които не желаят близо
Коментари Харесай

Областният управител очаква подписка срещу кариерата в Горнослав

Областният шеф Ангел Стоев чака , които не желаят покрай обитаемоте места да се създава кариера. " Знам, че хората готвят митинг. Нещо е пропуснато във времето, само че не мога да кажа какво е пропуснато преди 6 години " - разяснява Стоев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Областният шеф е направил свое изследване на проблема: 

" Още 2016 година е подадено капиталово желание от " Запрянови 03 " за откриване на тази кариера за мрамор. Тогава Регионална инспекция за опазване на околната среда взема решение да не се прави Оценка на въздействието върху околната среда. По това време и община Асеновград, и кметството на с. Горнослав, в чието землище е кариерата, заявяват пред Регионална инспекция за опазване на околната среда, че няма постъпили възражения за капиталовото желание.

През 2018 година " Запрянови 03 " стават директен концесионер.

През 2020 година Министерство на околната среда и водите желае мнение от регионална администрация и тогава регионалната администрация е изразила своето основание. Заради предпазените територии наоколо до кариерата, регионалната администрация е настояла да се извърши Оценка на въздействието върху околната среда, само че Министерство на енергетиката не се е съобразило и се стига до решението на Министерски съвет за даване на концесията.

Това не е нещо, което е решено от през вчерашния ден за през днешния ден, процесът върви от 6 години. Излиза, че няма Оценка на въздействието върху околната среда, не съм гледал документите ".

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР