Областна администрация ще бъде домакин на третия сезон на музикалната

...
</TD
>Областна администрация ще бъде домакин на третия сезон на музикалната
Коментари Харесай

Безплатен конерт ще има днес в Пловдив

Областна администрация ще бъде хазаин на третия сезон на музикалната самодейност " Viva la musica “, отдадена на месеца на музиката.

Ежегодните концерти се провеждат взаимно от Областна администрация-Пловдив и Сдружение " Изкуство във времето “ с ръководител доктор Злателина Коларова. Тя е камерен музикант, притежател на редица национални и интернационалните награди като учител в пловдивското музикално учебно заведение " Добрин Петков “.

Тазгодишното издание ще се състои през днешния ден от 18:00 часа в постройката на Областна администрация – Пловдив, а входът е свободен.

" Подготвили сме специфична стратегия - " Есен “ като упоритостта ни е посредством музиката да представим златната помпозност на нейните багри. Всички творби са шедьоври и съм сигурна, че ще стигнат до сърцата на хората, които ще дойдат на нашия концерт “. Това показа по време на подготовката доктор Коларова, която е мотор на самодейността класическата  музика да влезе в обществени пространства, да ги озвучи и по този начин да им даде ново предопределение. Сдружението се стреми да възпитава последователност сред поколенията.

Наред с изтъкнатите камерни музиканти, на сцената излизат и бъдещи известни реализатори, които да продължат да разпространяват класическата музика. " Нашата задача е тя да доближи до колкото се може повече хора, да ги допре със своята хубост и благосъстояние и по този начин да построяваме един естетически усет, друг от всеобщия “, изясни още доктор Коларова.

В тазгодишното издание още веднъж присъединяване ще вземат възпитаници от НУМТИ " Д. Петков “ – Ивелина Рашкова (сопрано) и цигуларите Мариана и Екатерина Стоеви от класа на Е. Начева, а също и Виктор Костов от класа на П. Генов.

В концерта присъединяване ще вземат представителите на Сдружението: Валентина Трендафилова (сопрано), Павел Генов (цигулка), Никола Николов (виолончело) и Злателина Коларова (пиано).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР