Новият светофар на преобразения булевард Хаджи Димитър в Западен вече

...
</TD
>Новият светофар на преобразения булевард Хаджи Димитър в Западен вече
Коментари Харесай

Пуснаха нов светофар на оживен булевард в Пловдив

Новият светофар на преобразения бул. " Хаджи Димитър " в " Западен " към този момент работи. За това оповестиха читатели на Plovdiv24.bg .

Светофарът е инсталиран на кръстовището с ул. " Лерин ". Така по този метод се цели да се облекчи трафикът и ПТП-тата да бъдат сведени до най-малко. Левият завой от " Лерин " в час пик бе съвсем неосъществим и водачите чакаха по доста, с цел да се включат в придвижването.

Реконструкцията на бул. " Хаджи Димитър " продължи към година, подменени  са подземната инфраструктура и уличното осветяване. Ремонтът създаваше огромни главоболия на жителите, макар че придвижването не беше спряно изцяло, а се осъществяваше в двете посоки в едното платно.

Велоалеята сред двете платна на значимата пътна артерия е приключена, само че към момента се работи по пешеходната част. Има частични довършителни действия и по страничните тротоари. 

Хаджи Димитър " скоро ще бъде обвързван с улица " Царевец " и автомобилния тунел под софийската жп линия, който по ул. " Модър " излиза на Коматевско шосе. Така най-сетне ще се осъществя дългогодишната концепция на кмета Димитров за директна връзка сред регионите " Западен " и " Южен ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР