Нови кувьоз и неонатален респиратор получи като дарение от Българската

...
</TD
>Нови кувьоз и неонатален респиратор получи като дарение от Българската
Коментари Харесай

Нов кувьоз и неонатален респиратор дариха на УМБАЛ Канев

Нови кувьоз и неонатален респиратор получи като подаяние от " Българската Коледа " Университетска болница " КАНЕВ ".

Даренинето е предопределено за потребностите на отделението по неонатология. Модерният и актуален кувьоз и респираторът са на марката Drager и са закупени със средства, събрани от благотворителната самодейност " Българската Коледа ", оповестиха от болничното заведение.

" Благодарим на тази благородна самодейност, само че най-вече на всички хора, които са отделили от средствата си, с цел да оказват помощ на нас неонатолозите в денонощната грижа за огромните дребни герои - недоносените деца! “, сподели доктор Лилия Георгиева, шеф на Отделение Неонатология на УМБАЛ " КАНЕВ “.

Дарението бе получено в навечерието на 17 ноември, когато се отбелязва Световния ден на недоносените деца. В кувьоза се отглеждат недоносени бебета, които имат потребност от интензивно лекуване. Неонаталния респиратор е витално значим в първичната реанимация за деца в тежко положение, които имат потребност от обдишване. Стойността на дарението е 82 хиляди лв..

През отделението по неонатология от началото на тази година са минали 107 недоносени бебета, като от 88 са от Русе и 19 от други лечебни заведения.

 

По случай 17 ноември – Световен ден на недоносените деца, екипът на Отделение Неонатология на Университетска болница " КАНЕВ “ провежда тържество с детски театър, танци и доста занимания, което ще се организира на 17.11 /петък/ от 16.00 часа в Гранд-хотел Рига. На него ще участват дребните герои и техните фамилии.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР