Нов жилищен комплекс с високи блокове е планирано да

...
</TD
> Нов жилищен комплекс с високи блокове е планирано да
Коментари Харесай

Подготвят нов огромен комплекс в северната част на Пловдив

Нов жилищен комплекс с високи блокове е планувано да се издигне в Северната индустриална зона в Пловдив. Предложението за изменение на ПУП-ПРЗ ще се разисква на идната сесия на пловдивския общински съвет, предава Plovdiv24.bg .

Комплексът е с административен адрес ул. " Рогошко шосе " източно от остров " Адата ". Ще се издигне върху два имота с обща повърхност 6125 кв. метра. Единият терен е с повърхност 868 кв. м. и съгласно кадастъра е очакван за приблизително застрояване от 10 до 15 метра. В него попада и задънена улица. Другият е от 5257 кв. м. и е предопределен за различен тип индустриален, складов обект. Собственикът планува сливане на двата парцела, с цел да осъществя капиталовите си планове. 

Новото предопределение е за общественообслужваща, индустриална и складова активност. 

Предвижда се на територията да има ново свободно високо застрояване в устройствена зона " Смесена обслужваща и производствено-складова зона " ( " Соп " ). Според устройствените индикатори височината на новите здания е до 25 метра, плътността на застрояване - до 80%, кинт - до 2,5, плътността на озеленяване е най-малко 20% като 1/3 би трябвало да е дървесна растителност. Показателите са в сходство с последните промени на Общ устройствен план - Пловдив, признат предходната година. В част " Регулация " на плана се планува изтриване на задънена улица.

Предложението за изменение на ПУП-ПРЗ има позитивно мнение от ЕСУТ при Община Пловдив и от основния проектант и след това е издадена заповед на предходния кмет на Пловдив за допускане разработване на Подробен устройствен план. Проектът е изпратен за съобщаване в кметството на регион " Северен " и в законовите периоди не са постъпили хонорари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР