Необходимо е да се форсира ремонтът на Голямоконарско шосе, защото

...
</TD
>Необходимо е да се форсира ремонтът на Голямоконарско шосе, защото
Коментари Харесай

Асфалтират Голямоконарско шосе

" Необходимо е да се форсира ремонтът на " Голямоконарско шосе ", тъй като това е една от най-важните и натоварени входно-изходни артерии на Пловдив и връзка с индустриалните зони и Автомагистрала " Тракия “. Надявам се, че ще продължите да работите по него интензивно през идващите месеци, до момента в който времето разрешава “.

Това съобщи регионалният шеф на област Пловдив доктор инж. на работна среща с кмета на Община " Марица “ и зам.-кмета по строителство на Пловдив.

Поводът за срещата бе готовността на Община " Марица “ да стартира работата в своя сектор, който стартира от фабриката за колела и приключва до пътен възел " Царацово “. В срещата участваха също заместител регионалните шефове инж. Атанас Ташков и Димитър Добрев, изпълнителният шеф на Тракия икономическа зона Пламен Панчев, както и специалисти от регионална администрация и двете общини.

" Ние също желаеме да напредваме с по-бързи темпове и направляваме изпълнителите, само че мъчно ще успеем да облекчим придвижването до 15 септември, каквото беше и нашето предпочитание “, разяснява. Той се надява ремонтът по удвояване на дясното платно да завърши напълно до края на тази година.

Той напомни, че ремонтът започва в края на март и сега се работи по западното платно в сектора от бул. " Дунав “ до " Макском “. Изпълнителят на плана е поел ангажимент идната седмица да стартира асфалтиране на първите 500 метра. Отсечката на територията на Пловдив е с дължина 1,4 км. Тя ще бъде удвоена и напълно рехабилитирана, ще бъдат построени две кръгови кръстовища -  едното на разклона за КАТ, другото – в края на правата към Община " Марица “.

Техническият план за реконструкцията и разширението на " Голямоконарско шосе " е финансиран и направен от Община Пловдив.

" Имаме подготвеност да го предоставим на сътрудниците си от Община " Марица “, откакто спазим процедурата и имаме утвърждение от нашия Общински съвет “, добави Райчев.

" Искаме да издадем позволение за градеж и да стартираме реконструкцията по първия стадий, който е обвързван с замяна на всички подземни връзки по трасето. Очакваме финансиране от страната и се надяваме на подпомагане от страна на регионалния шеф “, съобщи кметът на " Марица “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР