Негласно на двойни цени ще возят таксиметровите коли в Пловдив

...
</TD
>Негласно на двойни цени ще возят таксиметровите коли в Пловдив
Коментари Харесай

Такситата в Пловдив в новогодишната нощ с двойни тарифи

Негласно на двойни цени ще возят таксиметровите коли в Пловдив в новогодишната нощ, въпреки от диспечерските пунктове да твърдят, че няма да има повишаване на цените.

Шофьори обаче споделят, че ще държат на двоен бакшиш. " Как на празници в предприятията заплащат двойна отплата, а ние сме си оставили фамилиите, с цел да работим. Редно е в този ден да получим повече ", разяснява пред " " лидер. Той и сътрудниците му се надяват клиентите също да проявят схващане и да не чака да ги подсещат, че би трябвало да се бръкнат по-дълбоко.

" Много сътрудници се отхвърлиха от специалността. Други не желаят да излязат точно на Нова година. И те са хора, желаят да честват с околните си ", обясниха водачи.

" Няма да подвигаме цените. Возим на сегашните. Стартовата цена е 1,85 лв., дневната е 99 стотинки на километър, а нощната от 22 часа  до 6 сутринта е 1,09 лв. на километър ", увериха от една от водещите компании в града. От там приканиха клиентите да бъдат по-търпеливи, защото поради евентуалния огромен напор колите ще бъдат ангажирани повече и ще би трябвало до се изчака.

Техен съперник, навлязъл скоро на пазара, също твърди, че няма желание да подвига цените.

 

" Ако повикате такси със поръчка по телефона, ви подсигуряваме - цените няма да са нараснали. Не носим отговорност обаче, в случай че спрете кола на улицата и водачът ви изиска повече пари ", разясниха от компанията.

Една от най-старите компании в града също не счита да подвига цените.  " Возим на сегашните цени. Няма заплаха даже да спрете кола на улицата да ви изискат повече пари, защото водачите са длъжни да ни подават информация и ще ги глобяваме, в случай че нарушат разпоредбите ", увериха от компанията.

От друга пловдивска компания обаче публично оповестиха, че цените са увеличени с 50%.

" По този метод сме правилни с клиентите и те го одобряват с схващане ", посочиха  от нейния диспечерски център. Таксиметрови водачи с опит в сектора разясниха, че има заплаха клиентите да попаднат на водачи, които да им изискат двойно или тройно за транспорт.

Трудно ще е напредването в обитаеми места с такси отвън Пловдив. " Поканени сме тази вечер у другари в Ягодово. Може ли да ви се обадим и да пратите кола да ни докара до града ", попита пловдивчанин таксиметров водач.

" Изключено. Нямам желание да карам 20 км празен курс, с цел да ви взема от Ягодово и да получа 20 лв.. Ще има задоволително работа в Пловдив довечера ", отсече водач. По думите му курсове до Марково са по-предпочитани. " Ако колата е в " Коматево " или в " Кючук Париж ", дистанцията до Марково не е огромно и е допустим курсът ", добави той.

Plovdiv24.bg напомня, че на, защото от през днешния ден до 2 януари в това число автобусите ще се движат по празничен график. А в новогодишната нощ няма да возят.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР