Най-новата атракция край Пловдив, която набира все по-голяма популярност като

...
</TD
>Най-новата атракция край Пловдив, която набира все по-голяма популярност като
Коментари Харесай

Уникална атракция привлича стотици туристи край Пловдив

Най-новата атракция край Пловдив, която набира все по-голяма известност като " лавандулинг ", притегля стотици туристи. Лилаво поле на основния път към Асеновград, Родопите и Смолян се трансформира в притегателно място са фотосесии. Само за няколко седмици красивото кътче за фотоси завладя обществените мрежи.

Уникалният виолетов килим, образувал се от билката ралица, изпъква измежду едно от полетата на основния път Пловдив - Асеновград. Там фотоси за спомен си вършат освен българи, само че и доста преминаващи чужденци. Хората дефинират мястото като " Божи подарък " и " знамение на природата ".  

Друга дестинация, трансформирала се в привлекателно място за фотоси, е лавандуловото поле на пътя за Хисаря, край село Дуванлий. Собствениците на насажденията Нели и Венци Вълкови, които от 5 години се занимават с произвеждане на етерични масла, решили да прибавят още малко цвят на лилавото поле и сложили няколко декора за фотографии.

" В началото поставихме една дребна лилава маса с детско столче. Много хора започнаха да се снимат. След това сложихме порти, които боядисахме ръчно ", показа пред NOVA Нели.

В доста елементи на Европа това към този момент се е трансформирало в мода. В Италия тази концепция е печеливш бизнес, като лавандулови полета са превърнати в заведения за хранене навън. За страдание цъфтежът не трае дълго. Първите седмици на юли са последните благоприятни условия за фотоси, защото в средата на месеца ароматният цвят се събира.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР