Навес с метална конструкция, който е служил за тента над

...
</TD
>Навес с метална конструкция, който е служил за тента над
Коментари Харесай

Премахват незаконен строеж, който пречи на изграждането на басейна в Русе

Навес с железна структура, който е служил за тента над маси за сезонно прилагане край басейна в Парка на младежта, е открит от Община Русе като противозаконен градеж шеста категория. Със заповед от 7 юли той би трябвало да бъде отстранен от компанията " Мегакапитал “, която го е направила преди 12 години, защото се намира в общинския парцел, където се построява новият плувен комплекс, оповестяват от " РусеМедиа ". 

Дружеството, указано в заповедта, може да я апелира в 14-дневен период пред Административния съд. От общината обаче са изискали авансово осъществяване – дали са 7-дневен период за непринудено унищожаване, след което ще се свика комисия и ще се пристъпи към наложително срутване, без да се чака вероятно обжалване.

Причината е, че плувният комплекс в парка би трябвало да е подготвен до 31 декември 2023 година За построяването му е обезпечено финансиране от 14 млн.лв. без Данък добавена стойност от Регионален фонд за градско развиване и банка ДСК.

Налице е изключително значим публичен интерес, който е пред интереса на причинителя на установения противозаконен градеж, а закъснението да се извърши заповедта и да се отстрани структурата може да има тежки последствия. Забавянето ще докара до неспособност за осъществяване на плана в периодите, уговорени с контракта за капиталов заем. Оттам ще се загуби финансирането и планът няма да може да се осъществя, изясняват в претекстовете си от администрацията.

Проверка, осъществена от общинския отдел " Строителен надзор “ във връзка със строителството на новия плувен комплекс, е установила нарушаванията и през юни е бил формиран констативен акт. Навесът е бил подложен по скица, одобрена през 2011 година от основния проектант за " заслон и тента над маси за сезонно прилагане “. Има подписан контракт за отдаване чартърен от общината като притежател и компания " Мегакапитал “ като наемател.

Конструкцията обаче се оказва изпълнена по този начин, че не попада в хипотезата на чл.151, ал.1 от Закон за устройство на територията – случаите, в които не изисква позволение за градеж. За този заслон по метода, по който е бил изработен, е трябвало да има позволение за градеж, издадено от гл.архитект. Такова няма, нито има нужните строителни бумаги, установяват от общината. Тъй като не е позволен и действително е противозаконен, следва да бъде отстранен.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР