Напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на

...
</TD
>Напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на
Коментари Харесай

ГГ Кейбълс енд Уайърс България представи плановете си за развитие в Русе пред кмета Пенчо Милков

Напредъкът по построяването на новия цех за кабелни снопове на " ГГ Кейбълс енд Уайърс България “ (част от световната австрийска компания Gebauer&Griller Group) в Русе беше показан на среща сред управлението на компанията и кмета. Тя се състоя в новооткрития офис на сдружението в центъра на града, а на нея участваха зам.-кметът Златомира Стефанова, Дан-Калин Ботеан – районен шеф за Източна Европа, Григоре-Дан Тагореан – общоприет управител и Стела Лечева – управител " Човешки запаси “, заяви общината.

По думите на районния шеф за Източна Европа Дан-Калин Ботеан построяването на завода върви по проект и би трябвало да приключи през месец март т. година " ГГ Кейбълс енд Уайърс България “ има желание да работи с локални снабдители в доста посоки и към този момент получава първите оферти за реализиране на контакти и определяне на договорни връзки.  На срещата стана ясно, че компанията е почнала да набира и първите си чиновници, като възнамерява последователно увеличение на личния състав до началото на серийното произвеждане през 2025 година

" За община Русе това е доста значима инвестиция на международен бранд, потвърдил през годините качеството на своите артикули за реномирани европейски производители на коли. Името на града ни стъпва още по-уверено на индустриалната карта на България с вложения като тази на GG Group. За мен и за русенци е от извънредно значение, че автоматизираните индустриални мощности за направа на високоволтови кабели са екологично чисти и са съобразени с всички нормативни условия, свързани с опазването на околната среда “, съобщи кметът.

По думите на Дан-Калин Ботеан Русе се отличава с удобното си географско местонахождение в непосредствена непосредственост до румънската граница, както и има забележителен капацитет за бъдещи разширения. Според него инвестицията на Gebauer&Griller Group в размер на близо 60 млн. лева е дълготрайна, като за това решение е регистрирана и инфраструктурната съгласуваност на района по суша и вода.

Изграждането на солидна основа за дълготрайни взаимноизгодни връзки с локалната власт и бизнес е измежду целите на компанията и от сдружението заявяват подготвеност да допринесат за развиването на града и района.

Потенциални благоприятни условия за работа с локални снабдители могат да бъдат комуникирани чрез и-мейла на сдружението: [email protected].
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР