Над 80 каравани трябва да бъдат отстранени, след като институциите

...
</TD
>Над 80 каравани трябва да бъдат отстранени, след като институциите
Коментари Харесай

До 3000 лева глоба, ако спрете караваната си не където трябва

Над 80 каравани би трябвало да бъдат отстранени, откакто институциите стартираха инспекции за правомерното им слагане. Ако не бъдат преместени, следват санкции. За разпоредбите и глобите - диалог с ръководителят на Българско кемпер общество и съавтор на Националната тактика за къмпиране Йордан Ибришимов. 

" Буквално от няколко дни имаме нова версия на остарялата Наредба за къмпиране, която за жалост или за наслада, не можа шест години да влезе в действие поради това, че получи над 600 негативни мнения от специалисти и цивилен организации ", съобщи пред NOVA NEWS Ибришимов. 

Председателят на Българско кемпер общество заяви, че се вкарват нови дефиниции и се облекчава административната тежест за отделяне тук-там за къмпиране. " Въвеждат се дефинции, които до момента ги нямаше в законодателството ", добави той. 

" Въвежда се една електронна система, за която има условие към Министерството на електронното ръководство. Чрез това приложение всеки къмпингуващ ще може да отбелязя къде къмпингува и да заплати такса за сметоизвозване и устройване тук-там на общините ", посочи Ибришимов. 

По думите му досега не е ясно къде е законно да се къмпира. Очакванията са новата разпоредба да позволи този проблем и да обособи ясни правила. 

От петък до вторник по Южното Черноморие са установени 80 нарушавания. Връчени са разпоредби караваните да бъдат отстранени в границите на 24 часа. Ако не бъдат отстранени, се сформира акт за административно нарушаване. Глобата е от 1000 до 3 000 лв..

" Има паркирани каравани и кемпери върху плажната линия, върху дюни, върху държавен горски фонд и аграрни земи без нужните за това документи. Три сондажа за вода - единият, от който върху плажна линия. Беззаконието води и до друго безвластие, което към този момент води до заплаха за човешкия живот ", заключи регионалният шеф на Бургас Пламен Янев резултатите от инспекциите до момента.

Проверките няма да бъдат кампанийни и ще продължат през целия летен сезон.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР