На утрешното заседание на Общински съвет – Благоевград кметът на

...
</TD
>На утрешното заседание на Общински съвет – Благоевград кметът на
Коментари Харесай

Ще има ли най-сетне Благоевград нов Общ устройствен план?

На утрешното съвещание на Общински съвет – Благоевград кметът на Община Благоевград ще показа пред локалните парламентаристи и обществеността програмата си за ръководство в интервала 2023 – 2027 година. На конференция ръководителят на локалния парламент даде добра оценка за програмата, като съобщи, че заложените неща в нея е допустимо да бъдат изпълнени в границите на мандата, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Програмата е много синтезирана и прагматична. Залага се на реализирането на цели, които могат да се случат още в границите на мандата. Разбира се, че в целокупност е показана и подготовка за по-дългосрочно развиване на Община Благоевград “, сподели още Тасков.

От документа, който ще показа кметът е видно, че измежду главните цели, които си е сложил екипа му са: Благоустрояване и основаване на сигурна, подредена и здравословна градска среда; Подобряване на обществената, просветителната, здравната, спортната и културната инфраструктура на територията на Община Благоевград; Опазване и рационално потребление на естественото и културно- историческото наследство; Подобряване качеството на социалнозначимите дейности; Създаване на удобни условия и поощряване развиването на бизнеса, и привличане на нови вложения и други.

Интересен миг от програмата е и концепцията за изработването на нов Общ организационен проект на Община Благоевград. Кметът Байкушев не един път е повдигал въпроса на свои конференции, тъй че напълно разумно тази цел е залегнала в програмата му за ръководство.

Това, което се планува е новият Общ организационен проект да подсигурява стабилно и разумно разгръщане на града, както и преустановяване на порочната процедура за отчасти нестимулирано изменение на Общ устройствен план, която трансформира новите елементи на града в организационен xaoc.

Председателят на Общински съвет – Благоевград разяснява, че фактически Община Благоевград се нуждае от нов Общ организационен проект, защото остарелият е признат през 2011 година.

Идеята за изработването на нов Общ организационен проект на Благоевград бе предлагана и от предишни кметове на общината, само че до действително започване на процедури по този начин и не се стигна, поради нуждата от сериозен финансов запас.

В тази връзка Тасков заяви, че към този момент се водят договаряния сред Общинското управление и Министерството на районното развиване за възможните варианти за обезпечаване на финансова поддръжка от страна на страната.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР