На редовната сесия на Общинския съвет бе представена Програмата за

...
</TD
>На редовната сесия на Общинския съвет бе представена Програмата за
Коментари Харесай

По-голям финансов ресурс за кметовете на кметства и за култура се предвиждат в Русенско

На постоянната сесия на Общинския съвет бе показана Програмата за ръководство на Община Русе. За интервала 2023 – 2027 година се планува да бъдат надградени резултатите, реализирани през миналия мандат. В управническата стратегия са заложени редица действия, които и през този мандат ще бъдат учредени на успеваемост и бистрота в работата на администрацията, заяви общината.

" Всички русенци желаят градът ни да бъде прелъстителен, деен и разрастващ се. Вярвам, че и през идващите 4 година ще успеем да увеличим общата си мощ и дружно да осигурим бъдещето, което заслужаваме ", сподели кметът.

благодари на общинските съветници и жителите, отправяли оферти и поставяли публично значими цели, които са добавяни в актуалната стратегия, с цел да бъде работата на администрацията още по-ефективна.

В Програмата за ръководство са заложени основните цели и решителните стъпки, с цел да се утвърди статутът на Русе като новаторски град. Ще продължи започнатата през първия мандат на кмета огромна стратегия за поправки на улици, тротоари и площади, както и подобряването на микроградската среда.

Администрацията ще упражни и по-строг надзор над изпълнителите и ще притегли външни специалисти - развой, който към този момент е почнал. Новото строителство ще бъде прецизно следено, като преразглеждането на Общия организационен проект и въвеждането на ограничавания за височината на нови здания също влиза в целите на общината.

Предвижда се и по-голям финансов запас за кметовете на кметства, които да бъдат употребявани за поправки на улиците в дребните обитаеми места.

Новите пълномощия на чиновниците на ИООРС са свързани с обезпечаването на сигурност и успокоение на жителите. Продължава разполагането на камери на територията на общината. До момента те са над 1100. Разширява се и активността на Общинска полиция, която ще работи в още по-тясна връзка с ОД на Министерство на вътрешните работи при случаи на вандализъм.

Управленската стратегия планува повече финансов запас за Програма " Култура ", а помощта при издаване на книги и други непреходни полезности за Русе ще се усили. Администрацията ще се стреми към по-добър разговор, обмяна на опит и експертиза, тъй че общественият, неправителственият, научният и частният бранш да основават в синхрон качествени културни артикули. Ще се усили и поддръжката за активността на читалищата в община Русе. Всички дотации, употребявани за културни артикули, ще продължат да бъдат разходвани по ясни критерии и с бистрота.

Целенасочената поддръжка за спортните клубове и подобряването на спортната база още веднъж са заложени в програмата на Община Русе, за което ще бъде употребен както лични финансови средства, по този начин и интензивно ще се притегля запас от страната и частни лица. Масовият спорт, спортът за високи достижения и самостоятелният спорт са съществени цели на администрацията, като те ще бъдат подкрепяни освен финансово, само че и с публично одобряване.

Програмата за ръководство на Община Русе за Мандат 2023 - 2027 година вижте.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР