На първото заседание на новоизбрания от общото събрание на ПУ

...
</TD
>На първото заседание на новоизбрания от общото събрание на ПУ
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски с нов ректорски екип

На първото съвещание на новоизбрания от общото заседание на ПУ " Паисий Хилендарски “ научен съвет ректорът – проф. доктор Румен Младенов, който получи втори мандат с голямо болшинство, предложи новия си управнически екип.

Членовете на Академичния съвет, който се организира на 19 юни 2023 година в 6 публика на Пловдивския университет, гласоподаваха над четиридесет решения, свързани с образователни, научни, инфраструктурни и кадрови въпроси, касаещи пловдивската Алма матер. Едно от тях беше и одобряването на новия екип от заместник-ректори на проф. доктор Румен Младенов, които ще дават отговор за другите ресори в Университета.

С скрито гласоподаване представителите на деветте факултета, администрацията и студентския съвет на ПУ избраха петимата заместници на ректора.

Заместник-ректор по научноизследователската активност остава проф. доктор Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет, която отговаряше за същия сектор и в предния мандат на проф. Младенов.

На мястото на доцент Мария Стоянова, която беше определена за ръководител на Общото заседание на ПУ, образователната активност поема проф. доктор Пламен Стоянов от Биологическия факултет.

Заради мощно разрастващата се в позитивен аспект планова активност на Университета бе одобрен независим сектор със заместник-ректор проф. доктор Невена Милева от Физико-технологичния факултет.

За заместник-ректор по интернационалната активност и връзките с обществеността университетският съвет избра доцент доктор Борян Янев от Филологическия факултет.

Акредитационната активност на университета ще бъде ръководена от заместник-ректора проф. доктор Станимир Кабаиванов от Факултета по стопански и обществени науки.

Проф. Младенов акцентира, че се е спрял на този екип поради професионализма и личностните качества, наличието и доверието измежду университетските среди, както и поради силата на младостта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР