На днешното си заседание Общинският съвет в Русе одобри предложените

...
</TD
>На днешното си заседание Общинският съвет в Русе одобри предложените
Коментари Харесай

Общинската администрация в Русе е с нова структура, вижте от кога влиза в сила

На днешното си съвещание Общинският съвет в Русе утвърди препоръчаните промени в структурата на общинската администрация. Решението бе признато с 32 гласа " За “, 8 съветници бяха срещу и 9 гласоподаваха " Въздържал се “.

Новата конструкция ще влезе в действие от 1 март, като след импортирано предложение за изменение се отстранява длъжността заместник-кмет по сигурност и публичен ред, надлежно и йерархическата взаимозависимост от него към двете дирекции " Обществен ред, сигурност и отбрана на потребителите " и,,Цифровизация, осведомителна и мрежова сигурност ". Те ще останат на директно послушание на кмета на общината. С това решение зам.-кметовете на Община Русе ще са 6, като дирекциите се усилват от 11 на 16.

Екологията, опазването на околната среда, чистотата на въздуха, акомодацията към измененията на климата и ръководството на отпадъците като един от най-важните цели за града се обособява в независим сектор. Той ще бъде на директно послушание на заместник-кмет по " Опазване на околната среда и комунални действия “. Ще се подсилят дейностите по озеленяване, запазване чистотата на града, акомодация към климатичните промени и ръководството на действия, свързани с запазване на чистотата на атмосферния въздух. Досегашната дирекция " Екология и превоз “ се заменя от нова независима дирекция “Екология и зелена градска среда “, като общинските предприятия “Комунални действия " и “Паркстрой " ще бъдат в този сектор.

С решението за смяна на структурата функционалностите на сектор " Хуманитарни действия “ ще бъдат поети от нови три ресора - “Образование и просвета “, " Спорт и юношески действия “ и " Социални, здравни действия и превоз “.

Предвид предстоящото увеличение размера на работа по идното кандидатстване на общината по стратегии и планове в новия програмен интервал и по Националния проект за възобновяване и резистентност досегашният сектор " Икономика и интернационално съдействие “ се преструктурира в сектор " Международни стратегии и планове, вложения и благосъстоятелност “. На мястото на отдел “Международно съдействие и планове " се основава нова дирекция " Икономика, вложения, интернационално съдействие и планове “.

Ресорът на заместник-кмета по " Устройство на територията “ остава неизменен. На негово директно послушание ще са дирекция " Инвестиционно планиране, устройство и кадастър “ и дирекция " Инфраструктура, строителен и инвеститорски надзор ".

Дирекциите " Местни налози и такси “, " Административно обслужване “, “Финансово-стопанска ", “Правни действия ", както и секторът " Управление на административния сграден фонд, доставяне и ведомствен превоз “, като част от общата администрация ще бъдат на директно послушание на секретаря на Общината. Към него ще действа и нова дирекция - " Контрол по срочността на документооборота, канцелария и връзки “.

С новата административна конструкция на институцията се цели оптимизация на процесите и политиките на локалната администрация в подтекста на динамично изменящите се провокации и потребности, както и обезпечаване на нужните предпоставки за осъществяване на управническата стратегия за мандата.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР