На 28 януари на ул. Младежка № 3, зад Областната

...
</TD
>На 28 януари на ул. Младежка № 3, зад Областната
Коментари Харесай

В Пловдив отвори врати уникална бутикова аптека!

На 28 януари на ул. Младежка № 3, зад Областната администрация на  гр. Пловдив отвори порти аптека " ЕНА “. Още с влизането се усеща, че това е едно друго място. Уютната конюнктура, способените и усмихнати фармацевти, както и нежният мирис на етерични масла, основават въодушевление у всеки, прекрачил прага ѝ. Това не е просто следващата аптека в града, а аптека от ново потомство, за която притежателите си слагат за цел да образова, да трансформира мисленето и да въодушевява. Надяват се, че тя ще се посещава от ден на ден от здрави хора, искащи да поддържат и защищават здравето си. Всъщност името " ЕНА “ идва от Еньовден, денят в който билките имат най-голяма лечебна мощ. От там е и цялостната идея за това да се предложат доста билки, билкови чайове, тинктури, натурални български артикули, с изключение на целия набор от лекарствени артикули.

Аптеката роботи с доста български производители на натурални и био артикули. За пръв  път се появява марката DUXE , напълно натурална козметика, основана особено за мъже. Досега тази козметика се е предложила единствено онлайн. В аптеката можете да намерите и цялостната гама на продуктите ВИТАСИН , фамилна компания, съхранила традициите вече  пет генерации. Интерес съставляват билковите екстракти и тинктури на Herbalkan , билкови елексири, които поддържат здравето, трансформират всекидневието, връщат усмивки, от време на време трансформират и животи, продуктите на Phyto code , които ще ви покажат един друг взор към метода, по който се грижим за себе си, както и INA ESENSIAL, AVIA COSMETICS, BIOHERBA, WOODEN SPOON, DAMASCENA, KRISTA G и още доста други. На откриването на аптеката участваха представители на множеството български производители на естествени артикули, които се оферират в " ЕНА “. Те показаха задоволството си да бъдат част от цялостната идея, че " Натуралното е новото обикновено! “, както и от концепцията да се поддържа българското произвеждане и бизнес.

Сред лекарите, поканени на събитието, се открои наличието на педиатъра доктор Марио Янакиев, прочут и издирван от родителите в цялата страна. Хит измежду тях са неговите висококачествени билкови артикули, които се оферират в цялостната си гама в аптека “ЕНА “ – хранителни добавки, създадени въз основата на лични предписания, както и книгите му " От нула “ и " Кодът на детския имунитет “.

- Д-р Марио, тази година още веднъж е настояща тематиката за грипа, а сега той е в разгара си. Хората поставят грижи по време на боледуването, само че не и по-късно. Какво ще ги посъветвате по отношение на възстановителния интервал след грип?

- Много ми е прелестно, да бъдем дружно с вашата умна публика. Да, тази година следим зараза от грипни вируси. Изолираните варианти са както от група А, по този начин и от група Б.

Всъщност още от лятото прогнозирахме, че през идната зима коронавирусната зараза ще отстъпи своето място на всички останали зимни вируси с преобладаване на грипните.

В моя кабинет непрестанно проверявам деца и техните родители, при които грипната зараза протича по-затегнато. Температурата, която е над 39 градуса продължава повече от 4 дни, имат суха и дразнеща кашлица, а общото положение им е мощно нарушено  - те са приковани на легло и усещат мощни болки по ставите и мускулите. За благополучие имаме естествени артикули, които в случай че се одобряват още през цялото време, предотвратяват затрудненията.

Един от тези е – тя е напълно формирана от билки, минерали и витамини. Рецептурата е плод на дългогодишната ми работа и успеваемостта й е потвърдена измежду моите пациенти.

Но да се върнем на вашия въпрос. Как и с какво би трябвало да се възвърне нашия организъм след преболедуване от грип? Наблюдаваме следния феномен. Тъй като през последните години не сме се срещали с грипен вирус, заради монопола на коронавирусната зараза, протичането на настоящето остро заболяване е по-тежко и по-продължително. Нещо повече, след излекуване идващите месеци доста мъчно влизаме в естествената си кондиция. Чувстваме адинамия, уязвимост, самозабравяне и липса на централизация. Ето за какво е значимо да съставим проект за възобновяване ни. На първо място – вярно хранене, по-късно дейна физическа активност. Разбира се, ще би трябвало да одобряваме и лекарства от естествен генезис, които ще покачат имунитета ни и ще възвърнат нашата физическа и умствена кондиция.

Препоръчвам за децата, а за възрастните и по-големите деца – капсулите. И двата препарата са ефикасни и безвредни. Съдържат български билки, витамини и минерали.

- Броят на хиперактивните деца нараства с всяка минала година. Този факт изтощава както децата, по този начин и родителите им. Какво бихте им предложили?

Да, въпросът ви е изцяло обоснован. Смятам, че до 30% от подрастващите имат прояви като хиперактивност, несдържаност и липса на централизация. Расте броят на децата, които или по-трудно проговарят, или имат дефицити в речта. Причините за тези положения са доста – преди всичко динамичния и раздразнителен живот на родителите. Майките бързат да се върнат на работа и по този начин децата се " препредават “ във връзка с развъждането от родственик на родственик или на гледачка. Ранното посещаване на ясла също не е решение, тъй като децата стартират извънредно доста да боледуват и на процедура са си у дома, само че заболели.

И в този момент стигаме до най-важната причина за това положение на децата ни. А тя е – ранното запознаване с екраните. Много честа панорама е да виждаме по какъв начин майките си хранят своите бебета с телефон или таблет. В по-късна възраст родителите дават на децата си тези устройства единствено и единствено да има " успокоение за всички “. Но това е лъжливо " успокоение “. Проблемите, които са доста съществени идват по-късно. За това предлагам: отделяйте повече време на децата си. Играйте и се забавлявайте с тях офлайн. Не замествайте вашето наличие с електронни технологии. Развитието на детския мозък изисква топлота, грижа, диалог и разходка измежду природата.

Увеличава се и броят на децата, които имат нощни страхове и кошмари. Причините за тези прояви са сходни на нагоре изброените. Напоследък следя и един психичен феномен. Наричам го " синдром на по-голямото дете “. Колкото е по-малка разлика във възрастта сред децата, толкоз по-често се демонстрира. Симптомите са разнообразни и причина за тях е ревността. Децата имат въздишки, стават по-агресивни, могат да имитират и органични заболявания, като астма с кашлица и други За благополучие се появи естествен български артикул, който е ефикасен при огромна част от психичните проблеми на децата. Той се споделя.

- Пазарът е наводнен с разнообразни типове пробиотични добавки, към този момент всички сме уверени в изгодите им, само че по какъв начин в действителност да разберем ефикасен ли е даден пробиотик?

Въпросът ви е верен. В актуалната педиатрия използваме      доста пробиотици. Причините са няколко – постоянно след нападателно лекуване е нужно да приемаме  положителни бактерии. В доста от случаите при контакт на детето с ентеровируси, които протичат с болки в корема и диария, приемът на добър пробиотик може да предотврати развиването на затруднения. И по принцип – потвърдено е, че по-голямата част от детайлите на детския имунитет се специализират в тънкочревната лигавица. За това способства и разнообразието и виталността на чревния микробиом.

- Но по какъв начин да разберем кои пробиотици на пазара са ефикасни и безвредни за нашето дете?

На първо място: те би трябвало да са създадени в България. Добрите бактерии, както и билките са най-полезни, в случай че са култивирани в региона, в който живеем. По този метод в избора ни отпадат артикули, които са необятно рекламирани по малкия екран, само че съдържат китайски варианти. На последващо място – пробиотичният микс би трябвало да съдържа задоволително както като  количество, по този начин и като типове положителни бактерии. В моя – в едно саше има 5 милиарда от 5 типа Лактобацили, Стрептококус термофилус и два типа Бифидобактерии.

- Кои от продуктите ви са подобаващи за хора с автоимунни болести?

Автоимунните заболявания  са постоянно срещани при актуалния човек. При тях, заради дадена причина имунната ни система нападна личните ни тъкани и органи. За благополучие през последните години са регистрирани доста модерни медикаменти, които са ефикасни и бързо възвръщат организма. Всички мои артикули могат да се употребяват при автоимунните болести, тъй като са имуномодулатори и са от естествен генезис. Нещо повече, при една от най-честите заболявания, тази на Хашимото употребявам схеми, в които постоянно попада Имунобуст.

- Вие сте доктор с извънреден опит във виртуалните съвещания, това несъмнено е бърз и наличен метод да достигнете до повече хора, само че не мислите ли, че срещите онлайн биха могли да бъдат извор на ентусиазъм както за тях, по този начин и за вас? И в тази връзка, бихте ли споделили малко повече за съдействието, което планирате с новооткритата аптека " ЕНА “?

- Първо желая да изкажа своето удивление от обстоятелството, че в Пловдив се появи неповторима бутикова аптека " ЕНА “. Акцент в нейната активност ще бъде популяризирането на естествени артикули, изключително тези, които са основани в България. В аптеката ще царува духът на същинския аптекар /фармацевт/, който ще съветва клиента и ще му предложи най-подходящия за него препарат. Много ми хареса визията на притежателите на аптека “ЕНА “, в която няма да е основна цел облагата и оборотите, а най-важната – пациентът бързо и трайно да бъде оздравял. Да, макар че интернет превзема от ден на ден пациентите както като съвещания, по този начин и като покупки, доста е значимо във физическите обекти да има наличие на доктор. В този ред на мисли на драго сърце ще участвам в аптека " ЕНА “, с цел да съветвам клиентите и да им оказа помощ в избора на най-подходящата терапия с естествени артикули.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР