На 12 април, петък, от 19:00 ч. в залата на

...
</TD
>На 12 април, петък, от 19:00 ч. в залата на
Коментари Харесай

Огромен интерес към куклените спектакли за възрасни в Русе

На 12 април, петък, от 19:00 ч. в залата на Куклен спектакъл – Русе ще се състои особено събитие, въодушевено от лиричните стихове на поета Жак Превер, оповестиха от театъра.

Местата за извънредния показ са към този момент изчерпани, което демонстрира възходящия интерес към куклените спектакли за стара аудитория.

" Любовта към индивида по време на война " е плод на интензивно креативно проучване на актьорите от Куклен спектакъл – Русе и основателите на Театрална компания Puppet`s Lab Веселка Кунчева и Мариета Голомехова, което се организира в дунавския град от 1 до 12 април.  Събитието е извънредно и ще се организира единствено един път.

След дни на усилена работа в лабораторията, в която взе присъединяване и хореографа Явор Кунчев, артистите ще показват своят неповторим взор към света на поета Жак Превер, претърпял и двете международни войни. Чрез придвижване, слово и музика те ще изследват човешките проявления като ненавист, спорове и битки за власт, издигайки се над тях с послания за съгласие, съпричастност и мир.

Въпреки че постоянно се възприема като детско развлечение, кукленият спектакъл има богата история в разглеждането на зрели тематики за стара публика.

Такива продукции разрешават да се преглеждат дълбоки и комплицирани тематики посредством изкуството на куклите по ексцентричен и провокативен метод. Веселка Кунчева и екипът ѝ са известни с креативната си работа в региона на кукления спектакъл за възрастни, а на русенската са познати от миналогодишното им посещение на " Аз, Сизиф “ и " Полетът на къртицата “, като част от националното турне на Puppet’s Lab през 2023.

През месец април русенската аудитория може да се наслаждения също и на носителя на " Икар “ 2020 за най-хубав куклен театър " Пинокио “, както и на гостуващата продукция на Куклен спектакъл – Бургас и Център за изкуства " За Родопите “ по творбата на Туве Янсон " Филифьонката, която вярваше в бедствия: 20 години по-късно “.

През сегашния сезон, спектаклите за възрастни в Куклен спектакъл – Русе се играят всеки четвъртък от 19:00 часа с дребни изключения.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР