На 12.04.2024г. в конферентната зала на Нигал 7“ в град

...
</TD
>На 12.04.2024г. в конферентната зала на Нигал 7“ в град
Коментари Харесай

Фирма Нигал 7 ЕООД изпълнява проект BGENERGY-2.003-0022 Енергийна ефективност в Нигал 7 ЕООД

На 12.04.2024г. в конферентната зала на " Нигал 7 “ в град Пловдив, господин Николай Стефанов – шеф на " Нигал 7 “, показа осъществяването на плана пред своите бизнес сътрудници и чиновници. Г-н Стефанов показа на присъстващите задачите и дейностите на плана, както и бъдещите изгоди от него. Обмяната на опит, познания и най-хубави практики на управническо и експертно равнище, споделени от Норвижкия сътрудник са в изключителна изгода за компанията. 

С безвъзмездната финансова помощ са изпълнени ограничения за повишение на енергийната успеваемост на предприятието. Част от тях са точно замяната на остаряла енергоемка техника с нова енергийноефективна такава – пулверизатор машини от най-ново потомство, които улесняват работния развой в производството.

Поставената фотоволтаична апаратура служи за зареждане на пулверизатор машините, което прави процеса на работа самостоятелен от електрически източници и надлежно понижа замърсяването на околната среда. За прецизното и тъкмо осъществяване на работните процеси е конфигурирана система за премерване и надзор на потреблението на сила.

Предоставената безплатна финансова помощ по плана възлиза на 378 000.29 лв., представляващи 41,47 % от общата стойност на плана: 911 502.28 лв.. Срокът на осъществяване на плановото предложение е от 19.05.2023 година до 30.04.2024 година

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, по Програма " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “, процедура BGENERGY-2.003 " Енергийна успеваемост в промишлеността “

Целта на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Финансовия механизъм на Норвегия (наричан още " Норвежки финансов механизъм “, “НФМ “) е съдействие за понижаване на икономическите и обществени неравенства в Европа. От тяхното основаване досега те са подкрепили осъществяването на хиляди планове с присъединяване на десетки хиляди лица, съдействали за постигането на тази цел. Изградени са устойчиви връзки и са реализирани съответни резултати.

Настоящата обява е осъществена в границите на Проект BGENERGY-2.003-0022 “Енергийна успеваемост е " Нигал 7 “ ЕООД “, финансиран от Програма " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ с финансовата поддръжка на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. 

Цялата отговорност за наличието на обявата се носи от " Нигал 7 “ ЕООД и при никакви условия не може да се смята, че отразява публично мнение на Програмния оператор на ФМ на ЕИП.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР