Младежкият парламент - Благоевград заедно с Центъра за личностно и

...
</TD
>Младежкият парламент - Благоевград заедно с Центъра за личностно и
Коментари Харесай

Учениците от ЦЛТРДБ с концерт рецитал по повод деня на народните будители

Младежкият парламент - Благоевград дружно с Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград и Община Благоевград провеждат двудневен конкурс рецитал, отдаден на националните будители.

В състезанието могат да вземат участие възпитаници от 5 до 12 клас със стихотворения по собствен избор. Членове на журито са театралният възпитател доцент доктор Златко Павлов, Любима Димитрова - лингвист и дълготраен специалист по български език и литература в междинното обучение, Кирил Кирилов - някогашен преподавател по БЕЛ, учител в ПГСАГ и Девето учебно заведение " Пейо Яворов " и младият Денис Никифоров - артист и психолог.

Конкурсът стартира през вчерашния ден при огромен интерес от страна на искащите да вземат участие, ще продължи и през днешния ден, когато след конкурсната част ще бъдат връчени премиите на спечелилите. Конкурсът-рецитал се организира в Младежкия дом, входът е свободен за всички, които желаят да чуят младите рецитатори, оповестяват от Община Благоевград.

В 12:00 часа през днешния ден, преди рецитала, ще бъдат положени цветя на бюст-паметника на Пейо Яворов в Градската градина, в символ на признателност  към завещаното от поета, бунтовник и будител.

На 29 октомври 2023 година се навършват 109 години от гибелта на Яворов. С полагане цветя в петък, 27.10.2023 година, от 12:00 часа, в Градската гад, ще бъде отдадена респект към паметта на един от най-големите български поети.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР