Министерството на културата и Община Пловдив обявиха отворена покана за

...
</TD
>Министерството на културата и Община Пловдив обявиха отворена покана за
Коментари Харесай

Обявиха отворена покана за Националната награда Христо Г. Данов

Министерството на културата и Община Пловдив оповестиха отворена покана за подаване на поръчки за присъединяване в състезанието за годишната Национална премия " Христо Г. Данов " – 2023 година, за принос в българската книжовна просвета. Срокът за подаване на поръчките е до 22 май 2023 година в това число.

Националната премия " Христо Г. Данов " е учредена от Министерството на културата и Община Пловдив през 1999 година и се присъжда годишно по случай 24 май. Съгласно одобрения Статут на премията на конкурсен принцип ще бъдат избрани и връчени награди в осем категории: " Българско издателство " ; " Автор на българска художествена литература " ; " Преводач на художествена литература " ; " Автор в региона на хуманитаристиката " ; " Автор на издание за деца " ; " Художник или дизайн и оформление на книга " ; " Представяне на българската книга " и " Библиотечно дело ". Министърът на културата връчва и една Голяма премия за повсеместен принос в националната книжовна просвета.

В състезанието за премията могат да вземат участие физически и юридически лица. За премията се кандидатства единствено с първи издания и нови преводи. За присъединяване в състезанието се подава предложение по пример според Приложение № 1 към Статута. Образецът е оповестен на уеб страниците на Министерството на културата и на Община Пловдив при оповестяването на състезанието.

Обявяването на премиите пред обществеността се прави на тържествена гала в град Пловдив, която ще се състои на 16 юни от 17.00 часа в къщата –музей " Христо Г. Данов “ на ул. " Митрополит Паисий “ № 2. Поименният състав на журито се афишира при връчването на премията.

Пълните условия са регламентирани в Статута, който, дружно с формуляр за присъединяване, може да бъде изтеглен от уеб страниците на Министерството на културата или Община Пловдив: https://mc.government.bg/contestsc.php?c=2879, https://www.plovdiv.bg/.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР