Куклен театър - Русе отбелязва своя рожден ден на 15

...
</TD
>Куклен театър - Русе отбелязва своя рожден ден на 15
Коментари Харесай

64 години вълшебство в Куклен театър - Русе

Куклен спектакъл - Русе отбелязва своя рожден ден на 15 февруари. За последните 64 години, театърът се трансформира в един от най-значимите културни институти в България. Създаден като самоинициативен състав през 1955 година, от група запалянковци, ръководени от художествения началник Никола Кръстев, той получава статут на " държавен “ на 15 февруари 1960 година.

Някои от първите спектакли, които са се играли на сцената на театъра, са " Червената шапчица “, " Лъжливото овчарче “ и " Русалка “. От тези години до през днешния ден, театърът не е спирал да написа своята богата история. През 1965 година, Куклен спектакъл - Русе получава лична сцена, ситуирана в непосредствена непосредственост до река Дунав. Сградата, издигната по времето на Мидхат паша, е монумент на културата. Мотото на театъра – " Да създадем един свят за децата – магически и поетичен, утопичен и динамичен! “ – въплъщава духа на този неповторим спектакъл.

Куклен спектакъл - Русе е станал дом на голям брой незабравими спектакли. Сред тях са " Мечо Закачко “, " Вероятните завършения на Еремия Бозуков “, " Малкият принц “ и други. Днес в репертоара му участват както типичен, по този начин и съвременни заглавия.

Куклен спектакъл – Русе продължава да радва публиката със своите спектакли за деца, а към този момент и за възрастни. Този празничен ден ще бъде маркиран с зрелище на спектакъла " Криворазбраната цивилизация “ от 19:00 часа – един от най-забавните и цветни спектакли за деца и възрастни, които събира актьори от над 4 генерации на сцената на Куклен спектакъл – Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР