Констативен акт за работа без влязло в сила строително разрешително

...
</TD
>Констативен акт за работа без влязло в сила строително разрешително
Коментари Харесай

Пробивът при Водната палата е без строително разрешение

Констативен акт за работа без влезнало в действие строително позволение на пробива на Водната палата е публикуван от РДНСК-Пловдив преди броени дни. След приключване на 7-дневния период за обжалване ще бъде издадена заповед за прекъсване на активността на обекта. В момента инспекторите уведомяват заинтригуваните страни – строителната фирма, Община Пловдив и надзора, а откакто завърши тази процедура, за което няма планувани съответни периоди, ще тече законовият период за обжалване. Това стана ясно през днешния ден на среща на протестиращи пловдивчани с началника на РДНСК-Пловдив инж. Мария Дончева.

Констативният акт е формиран, защото има нарушаване на законовите разпореждания, тъй като е в действие хипотезата, че има утвърдени планове, само че без влезнало в действие позволение за градеж.

Първото строително позволение за работа по стадий 1 от плана е включвало единствено един от двата терена, които имат обособени идентификационни номера. Това е наложило допълнение на разрешителното, само че към момента тече законовият четиринайсетдневен период за обжалването й. 

" Частично сме задоволени от днешната среща, тъй като получихме информация, която нямаше от кое място другаде да я почерпим, а точно – че има следващо допълнение към строителното позволение на стадий 1, в което се включва парцел с обособен идентификатор със зелените площи, които се унищожиха отчасти, а в действителност са нямали строително позволение “, изясни Пепа Деведжиева.

Ивайло Спасов добави, че сега тече четиринайсетдневен период за обжалване на заповедта за смяна на строителното позволение и едвам тогава тя може да влезе в действие.

" След това могат да стартират да правят строителни действия на парцела с идентификатор 1265. Те обаче са почнали от първия ден на издаване на заповедта, в резултат на което има публикуван констативен акт от РДНСК “, изясни Ивайло Спасов.

Срещата стартира с предизвестието на инж. Дончева към кореспондент на Радио Пловдив, че не желае да бъде записвана, като се базира на устройствения устав и наличността на специфична дирекция, която изтъквам " приготвя, координира и реализира обществени изяви на началника на ДНСК и чиновниците на дирекцията “. Очаква се през днешния ден публично мнение от пресцентъра на ДНСК.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР